F1: A hosszú kényszerszünet nagy meglepetéseket hozhat – Webber

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.04.06. 16:57
null
Webber azt sem tartja kizártnak, hogy az F1 történetének leghosszabb szünete lesz a mostani (Fotó: AFP)
A korábbi Formula–1-es versenyző, Mark Webber úgy véli, a hosszúra nyúló kényszerszünet meglepetéseket is okozhat, míg honfitársa, Daniel Ricciardo arról beszélt, nem tartja valószínűnek a júniusi kezdést.

 

Eddig összesen nyolc F1-es nagydíjat töröltek vagy halasztottak el a világban tomboló koronavírus-járvány miatt, így leghamarabb a június 14-i Kanadai GP-vel veheti kezdetét a 2020-as idény. Ám a sajtóhírek szerint hamarosan a montreali hétvége eltolását is bejelentik, míg a július 19-i brit versenyről április végén hoznak döntést.

A sok halasztás akár a sorozat leghosszabb szünetét eredményezheti: a legtöbb idő eddig az 1950-es és az 1951-es kiírás között telt el, összesen 267 nap – ha Kanadában a várakozásokkal ellentétben elindul a bajnokság, akkor 196 napra nyúlik a kényszerpihenő.

A hosszú kihagyás a korábbi F1-es pilóta, Mark Webber szerint nem várt izgalmakat is hozhat, hiszen a versenyzőknek még nem kellett ennyi időt versenyzés nélkül eltölteniük.

„Úgy hiszem, néhányan kissé kényelmetlenül fogják magukat érezni, amikor végre elstartol az idény. Ez az F1 történetének eddigi leghosszabb kényszerszünete, még ha júniusban kezdetét is veszi a bajnokság, a versenyzők akkor is több mint hat hónapot hagytak ki. A szokásos tizenkét hét is hosszú kihagyás, ez meg ahhoz képest rengeteg. Ha kiesel a rutinból, sokkal könnyebben követsz el hibákat. A hosszú kényszerszünet nagy meglepetéseket hozhat, amikor elindul a kiírás. Nemcsak a pilótáknak kell visszaszokniuk, hanem például azon csapattagoknak is, akik a kerékcserét végzik" – magyarázta a 2013-ban visszavonuló ausztrál.

A kényszerpihenővel kapcsolatban Webber honfitársa, Daniel Ricciardo is nyilatkozott, a Renault versenyzője elmondta, igyekszik formában tartani magát.

„Egyelőre fogalmunk sincs, mikor versenyezhetünk újra, és biztos vagyok benne, hogy amikor végre elindul az idény, akkor nagyon hektikus naptár vár ránk, szóval készen akarok állni, bármikor is kezdődjön. Nagyon örülnék, ha júniusban sor kerülhetne erre, de mindent felfüggesztettek vagy töröltek június közepéig, szóval azt hiszem, kicsit többet kell várnunk" – árulta el a hétszeres futamgyőztes pilóta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik