F1: a három másodperces hiba hárommillió forintba kerülhet

Vágólapra másolva!
2017.10.20. 19:58
Hárommillió forintnak megfelelő összegbe kerülhet a Williams-istálló számára, hogy az F1-es Amerikai Nagydíj első szabadedzésén három másodperces (!) késéssel adta le egyik készlet gumiját a Pirellinek.

A szabályok szerint az első szabadedzésen legkésőbb a 40. perc befejeztéig le kell adni egy készlet száraz pályás gumit a Pirellinek. A Williams Felipe Massa szettjével éppen kicsúszott a határidőből, ezért 10 ezer eurós felfüggesztett pénzbírsággal sújtották.

A csapatnak már a Belga Nagydíjon kellett fizetnie 10 ezer eurót egy szabálytalanság miatt, de most visszaesőként – ideiglenesen – megúszta az újabb büntetést, mert csak három másodpercet tévedett.

A Williamshez kapcsolódó hír, hogy James Urwin, Lance Stroll versenymérnöke kisgyermeke születése miatt szabadságot kapott, így ezen a hétvégén a Ferrari korábbi vezető versenymérnöke és stratégája, Luca Baldisserri felel a kanadai autójának felkészítéséért.

Baldisseri még a Ferrari akadémiájának vezetőjeként kezdett el Stroll-lal dolgozni, majd a kanadaival együtt elhagyta az olasz istálló programját, és a szakember készítette fel Strollt az F1-es bemutatkozásra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik