F1: Strollék ajánlatot tettek, megmenekül a Force India

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.08. 09:57
A Force Indiát még a Magyar Nagydíj csütörtökjén vonták csődeljárás alá, az ügymenet végére viszont hamarosan pont kerülhet, hiszen az eljárást vezető szakemberek elfogadták Lawrence Stroll ajánlatát, ami biztosítja az alakulat további működését, illetve mind a 405 munkahely megmentését.

A Magyar Nagydíj csütörtök estéjén érkezett a hivatalos megerősítés: csődeljárás alá vonták a Force Indiát. Az ügymenetet elindítók között szerepelt a gárda versenyzője, Sergio Pérez, a motorbeszállítója, a Mercedes, illetve egyik szponzora, a BWT is. csődeljárás alá vonták a Force Indiát. Az ügymenetet elindítók között szerepelt a gárda versenyzője, Sergio Pérez, a motorbeszállítója, a Mercedes, illetve egyik szponzora, a BWT is.

Előbbit sok kritika érte, mivel úgy tűnhetett, hátba szúrta a munkaadóját. A mexikói viszont közösségi oldalain tisztázta a helyzetet, és elmagyarázta, tette nem a csapata ellen irányult, hanem pont ellenkezőleg, annak megmentését próbálta elősegíteni.

A csődeljárás lényege ugyanis az, hogy a Force India úgy tudta folytatni a működését, hogy közben új befektetőket keres, és mivel az eladást nem az addigi tulajdonosok vezették, hanem az erre kijelölt biztosok, ezért az ügymenet is felgyorsult.

Kedd este bejelentették, az illetékesek elfogadták Lawrence Stroll ajánlatát, míg az irányítást átvevő konzorciumban a Williams-pilóta Lance Stroll édesapja mellett olyan személyek érdekeltek még, mint a kanadai vállalkozó, André Desmarais, Jonathan Dudman, a divatiparban ismert John Idol, illetve az idősebb Stroll üzlettársa, Silas Chou.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik