F1: a Force India is villantott, íme, a 2017-es autó – képek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.22. 15:26
Szerdán a Formula–1-es Force Indián volt a sor, hogy bemutassa új, 2017-es autóját. A fekete-fehér-narancs modell a VJM10 nevet kapta.

Az idényben a mexikói Sergio Pérezzel és a francia Esteban Oconnal versenyző Force India a barcelonai teszten egy autón osztozik majd – február 27-én Pérez, míg 28-án Ocon körözhet.

A Force India legjobb szezonját teljesítette 2016-ban, ugyanis – megelőzve a Williamset – sikerült a konstruktőri bajnokság negyedik helyén, vagyis a középmezőny elején végeznie.

Az indiai istálló tavaly a Nico Hülkenberg, Sergio Pérez párossal indult, utóbbi kétszer is dobogóra állhatott a szezon során.

A Force India Silverstone-ban mutatta be idei autóját, melynek festése hasonlít a tavalyi versenygépéhez, de jobban benne a fehér szín. Akárcsak a korábban bemutatott 2017-es autóknál, szembeötlő a szélesebb kasztni és vezető szárnyak, melyek miatt az autó megjelenése igazán tekintélyt parancsoló lett.

A bemutatón jelen volt a csapat tulajdonosa Vijay Mallya – akinek kiadatását mellesleg nemrégiben kérvényezte hazája, India – és elmondta, hogy a csapat mer nagyot álmodni a 2017-es esélyeket illetően.

A versenyzők közül Pérez negyedik szezonját kezdi meg az indiai csapat színeiben. Mint azt főnöke, Vijay Mallya elmondta, a mexikói pilóta még sosem volt annyira izgatott új autója miatt, mint 2017-ben.

„Ez az egész év egyik legizgalmasabb pillanata – mondta Pérez. – Örülök annak, hogy az elmúlt négy évben ennél a csapatnál versenyezhettem. Tudom, hogy a megfelelő emberek dolgoznak az autómon. A tavalyi szezon végére a miénk volt a negyedik leggyorsabb autó, és arra számítok, hogy az idén is nagyon jó éve lesz a gárdának.”

Persze akad néhány dolog, amely miatt nem teljesen nyugodt a mexikói.

„Úgy tűnik, fizikailag nagyon megterhelő lesz vezetni az autót. Félek belegondolni, hogy milyen lesz a verseny Monacóban vagy Bakiban, a nagyon szűk a pályákon.”

A Force India másik versenyzője, Esteban Ocon is rendelkezik némi tapasztalattal a Formula–1-ben, ugyanis ő váltotta tavaly év közben Rio Haryantót a Manornál, s kilenc versenyen rajthoz is állt. Ennek ellenére tisztában van vele, hogy sokat kell még tanulnia, ebben reményei szerint segítségére lesz tapasztalt csapattársa.

„Remélem, sokat tanulhatok Péreztől a teszteken. A célom, hogy rögtön meglegyen a megfelelő tempóm” – szögezte le a fiatal francia pilóta.

Ocon emellett azt is elmondta, nagyon kemény volt számára a téli felkészülés, amely során plusz öt kiló izmot szedett fel, de erre is szüksége lesz, ha meg akarja szorongatni Pérezt.



A 2017-es Force India (Fotók: Twitter)
A 2017-es Force India (Fotók: Twitter)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik