HIRDETÉS
HIRDETÉS
MTI 2018.09.03 13:28 Frissítve: 2018.09.03 13:41

F1: a Ferrarinak egy problémája van, Hamiltonnak hívják – lapszemle

A nemzetközi sajtó elsősorban a Ferrari által elszalasztott győzelemről, valamint Lewis Hamilton diadaláról írt a vasárnapi Formula–1-es Olasz Nagydíj másnapján.

HIRDETÉS
Lewis Hamilton egy kígyóveremhez hasonlította a monzai atmoszférát (Fotó: AFP)

 

OLASZORSZÁG
La Gazzetta dello Sport:
Maurizio Arrivabene csak keseregni tudott az elszalasztott monzai győzelem után: „Köszönöm minden szurkolónknak, szerettük volna megajándékozni egy mosollyal őket.
Corriere dello Sport: Räikkönen és Vettel jól kezdett, ám mindketten határozatlanok voltak, ezzel pedig megnyílt az út Hamilton előtt, aki nem sokat gondolkodott, hogy megragadja-e az esélyt.

NAGY-BRITANNIA:
The Sun:
A korábbi világbajnok Damon Hill jól foglalta össze: „A Ferrarinak egy problémája van, Lewis Hamiltonnak hívják. Ezért ér ő meg minden egyes fontot, miközben Sebastian Vettel nyomás alatt összezuhan." Az 1996-os vb-győztes Hillnek igaza van. A Ferrarinak ezt a versenyt gond nélkül meg kellett volna nyernie.
The Guardian: Az Olasz Nagydíj rajtja előtt Lewis Hamilton egy kígyóveremhez hasonlította a félelmetes monzai atmoszférát. A leintés után a dobogó tetején állva aztán arról beszélt a fütyülő tömegnek, hogyan merített energiát a szurkolók ellenséges, negatív hozzáállásából. Ez érthető is egy ilyen győzelem után, amely előzetesen csaknem elérhetetlennek tűnt a számára.

SPANYOLORSZÁG
El País:
A Ferrari hosszú éveket várt arra, hogy ilyen kedvező helyzetbe kerüljön Monzában. Most pedig, hogy eljött ez a pillanat, a maranellói csapat és Vettel remegni kezdett.
Mundo Deportivo: Lewis Hamilton újfent megtette, amit eddig egész életében tett. Elcsendesítette azokat, akik kritizálták őt.

AUSZTRIA
Kurier:
Sebastian Vettel elveszítette a sebességpárbajt Lewis Hamiltonnal szemben, a világbajnoki címért folyó küzdelemben pedig lehet, hogy döntő csapást szenvedett el Hamiltontól a Ferrari saját közönsége előtt.

SVÁJC
Blick:
Keserű pirula a több mint 100 ezer Ferrari-szurkolónak: ők arról ábrándoztak, hogy Fernando Alonso 2010-es sikere után végre ismét a Ferrari győz Monzában, ehelyett épp a fő ellenség Mercedes járt sikerrel, s az elmúlt öt év alatt ötödször kaparintotta meg a monzai trófeát.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.16 12:31:33

F1 nemzetisport.hu

A brit szezonbeli 7., pályafutása 69. sikerét érte el • Pérezt, Szirotkint és Grosjeant is megbüntették.

2018.09.15 13:35:56

F1 nemzetisport.hu

Gyorsult a Red Bull, Verstappen a 2. • Vettel nem tudta felülmúlni Hamilton idejét, és csak a 3. lett.

2018.09.15 10:51:33

F1 nemzetisport.hu

A második Räikkönen is három tizedet kapott a csapattársától • Verstappen végig panaszkodott.

2018.09.14 12:45:48

F1 nemzetisport.hu

A Red Bull tempója eltűnt • A Williamsen füstöltek a fékek • A Ferrari németje nehéz helyzetbe hozta magát.

2018.09.14 08:20:47

F1 nemzetisport.hu

A „vörös bikák” egyelőre a Ferrarival vívnak, ám a Mercedes az elérhető legkeményebb gumin teljesítette a legjobb körét.

HIRDETÉS
HIRDETÉS