F1: a Ferrari tovább húzza az „érthetetlen” Vettel-ügyet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.12. 13:27
A Ferrari képtelen túllépni Sebastian Vettel Mexikói Nagydíjon kapott időbüntetésén, ezért jelezte hivatalos fellebbezési szándékát az FIA-nál.

Mint ismert, Vettel negyedikként ért célba az október végi mexikói futamon, és hiába állhatott dobogóra Max Verstappen büntetése miatt, utólag tőle is elvették a harmadik helyet azzal, hogy tíz másodperces időbüntetést kapott, amiért a Daniel Ricciardo elleni csatában féktávon változtatott irányt.Max Verstappen büntetése miatt, utólag tőle is elvették a harmadik helyet azzal, hogy tíz másodperces időbüntetést kapott, amiért a Daniel Ricciardo elleni csatában féktávon változtatott irányt.

A Ferrari Brazíliába érve arra kérte az FIA-t, hogy vizsgálja újra az esetet, de a pénteken megtartott telefonos konferenciabeszélgetés után a szövetség megerősítette, hogy lezárta az ügyet.

Az olaszok ebbe nem törődtek bele, ezért jelezték fellebbezési szándékukat. Ez még nem jelenti azt, hogy fellebbeznek, de van rá lehetőségük.

A Ferrari fő érve, hogy nem történt volna meg Vettel manővere, ha Max Verstappen a saját szabálytalansága után elengedi a németet. Az FIA szerint ez gyenge érv, Christian Horner Red Bull-csapatfőnök szerint a Ferrari érthetetlenül viselkedik.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik