F1: a Ferrari azt kéri, vizsgálják újra Vettel büntetését

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.10. 19:19
null
Sebastian Vettel nem ért egyet a büntetésével, de nem tud mást tenni, meghajol a döntéshozók akarata előtt (Fotó: Reuters)
A Ferrari Formula–1-es csapata kérelmet nyújtott be az FIA-hoz, amivel azt szeretné elérni az olasz istálló, hogy a Mexikói Nagydíj sportfelügyelő testülete vizsgálja meg újra Sebastian Vettel büntetését.


Mint ismert, Vettel negyedikként ért célba az október végi mexikói futamon, és hiába állhatott dobogóra Max Verstappen büntetésének köszönhetően, utólag tőle is elvették a harmadik helyet azzal, hogy tíz másodperces időbüntetést kapott, amiért a Daniel Ricciardo elleni csatában féktávon változtatott irányt.

A Ferrari csütörtökön hivatalos kérelmet nyújtott be az FIA-hoz, amelyben azt kéri, hogy vizsgálják újra német pilótája megbüntetését.

A Ferrarinál nem reménykednek abban, hogy Vettel visszakapja a harmadik helyét, azt szeretnék elérni, hogy a jövőben tisztábban láthasson mindenki hasonló helyzetben.

„A Scuderia Ferrari úgy véli, hogy számos új tényező látott napvilágot a döntés meghozatala óta, ami miatt a döntést felül lehet vizsgálni a Nemzetközi Sportkódex 14.1-es paragrafusa alapján – áll az olasz istálló közleményében. – A Scuderia Ferrari tisztában van azzal, hogy a kérelem eredményétől függetlenül a világbajnokság állása nem változik meg. Azonban precedens jellege miatt fontos lehet a jövőre nézve, ezért a szabály jövőbeli alkalmazásának tisztázása érdekében a Scuderia Ferrari azon az állásponton van, hogy a döntést újra kellene gondolnia a sportfelügyelő testületnek.”

Vettel a hétvégi Brazil Nagydíjat megelőző csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, hogy továbbra sem ért egyet mexikói büntetésével.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik