F1: a Ferrari megóvhatja a Brazil Nagydíjat

Vágólapra másolva!
2012.11.29. 07:33
A Ferrari elismerte, megfontolja, hogy megóvja a Brazil Nagydíj végeredményét, mert videofelvételek alapján úgy véli, Sebastian Vettel sárga zászlós figyelmeztetésnél előzte meg Jean-Éric Vergne Toro Rossóját. Ha igaza lenne, Vettel 20 másodperces büntetést is kaphatna, amivel visszaesne a 6.-ról a 8. helyre a futam végeredményében, és ezzel Fernando Alonso lenne a világbajnok. Csakhogy ugyanez a felvétel bizonyítja, hogy szabályos volt az előzés.

A Ferrari által vizsgált felvételen látszik, hogy a pálya menti lámpás figyelmeztető rendszer szerint Vettel szabálytalankodott, hiszen sárgán villogó lámpa után és zölden villogó lámpa előtt előz, miközben a kormánykerekén is világít az előzés tilalmára vonatkozó dupla sárga led. Csakhogy részletesebb lassításon jól látszik, hogy a sárga fénnyel szemközt, néhány száz méterrel odébb zöld zászlót lenget az egyik pályabíró, és Vettel csak az oszlop mellett elhaladva kezdi meg a manővert.

A Ferrarinak péntekig van ideje fellebbezni.

Vettelnek a versenyen Kobajasi Kamuival szembeni előzését is vizsgálták, de arról már a futam közben kiderült, hogy szabályos volt.

A LÁMPÁK ALAPJÁN ÓVHATOTT VOLNA A FERRARI, DE…

…A ZÖLD ZÁSZLÓ, PÁLYA MÁSIK OLDALÁN MÁR ENGEDI AZ ELŐZÉST

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik