F1: a Ferrari még mindig nem mondott le a bajnoki címről

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.02. 19:55
Maurizio Arrivabene hetekkel ezelőtt is elmondta, hogy a Mercedes jó szereplése miatt sem mond le a Ferrari világbajnoki címről, és mindent megtesz annak érdekében, hogy legyőzze a német istállót. Azóta sok minden megváltozott, például sokat javult a Red Bull, ennek ellenére a csapatfőnök továbbra is kiáll a véleménye mellett.

Eddig az elvárásokhoz képest alulteljesített a Ferrari. Bár a Monacói Nagydíjat leszámítva eddig minden futamon dobogós helyen végzett legalább az egyik versenyzőjük, az elmúlt két versenyhétvégén a Red Bull is legyőzte őket. Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke azonban még mindig kitart amellett, hogy az olasz istálló akár még a bajnoki címet is megszerezheti a szezon végén.

„Annyit kell tennünk, hogy koncentrálunk a versenyeken és a jövőbe tekintünk. Úgy érzem, hogy az idei bajnokság sok izgalmat tartogat még – mondta Arrivabene. – A szezon elején vagyunk, de tudjunk, mi történt velünk Monacóban, amiért nem szeretnék kifogásokat keresni. Nem voltunk elég jók a Q3-ban Barcelonában sem, és itt is ez volt a helyzet, aminek megittuk a levét a futamon."

Ennek ellenére a csapatfőnök derűlátó, de tudja, hogy bőven van még min javítaniuk.

„Tanultunk a hibákból, de még rá kell jönnünk, hogy mi is a valódi problémánk. Monacóban például gyorsabb kört futottunk a Q1-ben, mint a Q3-ban. Ez az, amit meg kell fejtenünk."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik