F1: a Ferrari jövőre is számol Räikkönennel - sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.15. 10:40
null
Räikkönen jól érzi magát az Arrivabene-vezette Ferrariban, talán még egy évig marad (Fotó: AFP)
Az F1-es Ferrari-istálló vezetősége szeretné egy évvel meghosszabbítani Kimi Räikkönen szerződését – írja blogjában a Scuderiához talán legközelebb álló újságíró, Leo Turrini.

Az ausztráliai kiesése után Malajziában és Kínában is a negyedik helyen célba érő finn versenyzése meggyőzte a csapat új vezetőségét arról, hogy Räikkönen az ideális csapattárs Sebastian Vettel számára. Turrini azt írja, a Kínai Nagydíjat televízión néző Sergio Marchionne elnök felugrott a székéből a sanghaji rajt után, annyira örült annak, ahogy Räikkönen megelőzte a két Williams-Mercedest.

„Maranellóban az egyik elsődleges feladattá vált a szőke finn szezon végén lejáró szerződésének meghosszabbítása. A versenyeken nyújtott teljesítménye meggyőző, ahhoz, hogy Vettel szintjén legyen, az időmérős teljesítményén kell javítania” – írta Turrini, aki szerint Räikkönent olyan speciális kötelék fűz a Ferrarihoz, mint kevés pilótát.

Az például, hogy évekkel a távozása után visszafogadták, nagyon ritka eset, korábban Clay Regazzonival és Gerhard Bergerrel esett meg.

Maurizio Arrivabene csapatfőnök többször elmondta, hogy Räikkönen igazi csapatember, aki ugyanolyan fontos a csapatban, mint Vettel.

A milánói La Gazzetta dello Sport szerint ha mégsem sikerülne megtartani Räikkönent, Lewis Hamilton lenne az ideális utódja, de őt lehetetlen kivásárolni a Mercedestől, amelynél hamarosan szerződést hosszabbít. A következő két pilóta a kiszemeltek sorában Valtteri Bottas és Daniel Ricciardo – de Räikkönen mindegyiküknél fontosabb.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik