F1: A Ferrari elnöke szerint Vettel sikere áttörést jelent

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.21. 11:23
A Ferrari elnöke Sebastian Vettel szingapúri győzelme után ígéretet tett arra, hogy a Scuderia visszatér a Formula–1 csúcsára, s az úton ez volt az első nagy lépés. A Mercedes abban bízik, hogy Vettel első és Kimi Raikkönen harmadik helyezése inkább egyszer kicsúszott jó eredmény volt, és a Mercedes már az e heti Japán Nagydíjon visszaveszi az uralmat.

„Rendkívül fontos győzelmet arattunkegy nagyon nehéz pályán, és ezt a sikert azoknak a szurkolóinknak ajánljuk, akik a legnehezebb időszakokban is kiálltak mellettünk – mondta Sergio Marchionne. – A Ferrari összes munkatársa nevében ígérem, hogy ez a győzelem nem egyszeri jó teljesítmény eredménye, hanem egy nagy lépés a csúcs felé vezető úton. Mostantól sokkal gyakrabban hallhatjuk az olasz himnuszt az F1-es futamok után.”

A Mercedesnél inkább az egyszeri kiugró eredmény verziójában reménykednek, de csak óvatosan.

„Nem tehetünk úgy, mintha semmi sem történt volna, butaság lenne kimondani, hogy ez egyszeri eset volt, de nem estünk kétségbe. Most az lenne a legrosszabb, ha pánikba esnénk – mondta Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke. – Szerintünk a papírforma felborulása a szingapúri pálya jellegzetességeinek tudható be. Ha Szuzukában nem lesz nagy felhőszakadás, ezt be is bizonyítjuk.”

Wolff elmondta, mindig igyekszik borúlátó maradni, de minden csapatra jellemző volt az idén, hogy egyes futamokon visszaesik a teljesítményük, és a következőn ismét képes a korábbi formáját nyújtani. Eddig a Mercedes volt a kivétel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik