F1: „A Ferrari csapatutasítás helyett fókuszáljon a győzelemre”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.17. 12:37
null
Häkkinen nem ért egyet a Ferrari csapatutasításaival (Fotó: AFP)
A Formula–1 1998-as és 1999-es kiírásának világbajnoka, Mika Häkkinen úgy véli, a Ferrarinak nem a versenyzőivel kellene „játszadoznia”, ha le akarja győzni a Mercedest.

 

Bár erős tesztidényt zárt maga mögött a Ferrari, az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon, illetve Kínában sem volt esélye harcba szállni a győzelemért, miközben Bahreinben, ahol a maranellóiak dominálták a hétvégét, Charles Leclerc technikai problémája és Sebastian Vettel vezetői hibája megfosztotta őket a kettős győzelemtől.

Az olasz istálló hátránya így három Grand Prix-t követően már 57 pont a három kettős sikert elkönyvelő Mercedes mögött, ám mégsem a hátrány miatt, hanem az eddigi mindhárom futamon alkalmazott csapatutasítás kapcsán kap rengeteg kritikát a vezetőség.

Legutóbb pedig 1998 és 1999 világbajnoka, Mika Häkkinen szólalt meg az üggyel kapcsolatban és elmondta, miért nem szabadna a Ferrarinak a versenyzőivel „játszadoznia".

„Leclerc jobb rajtot vett, mint márkatársa, Vettel, szóval meg kellett volna neki adni a lehetőséget, hogy fussa a versenyét és megpróbálja elkapni Valtteri Bottast. Ehelyett arra kérték, hogy lassítson le, és engedje el Vettelt, ami eléggé nagy hibának tűnt" – magyarázta a finn.

„Ha egy olyan erős csapatot kell legyőznöd, mint a Mercedes, nincs értelme a játszadozásnak, a Ferrarinak egyszerűen nem magával kellene foglalkoznia, hanem végre elkezdeni az ellenfél legyőzésére összpontosítani. A Mercedes elleni küzdelemben senkinek sem kellene azzal foglalkoznia, Leclerc vagy Vettel nyer-e" – tette hozzá.

„Leclerc jogosan volt dühös, mivel a stratégiája Max Verstapppen mögé az ötödik pozícióba szorította vissza. Vettel és Leclerc számára minden adott, hogy a Mercedes legnagyobb kihívója legyen minden egyes hétvégén, azonban ehhez először a csapatnak meg kellene adnia számukra a támogatást és a rugalmasságot. A Ferrari csapatutasítás helyett fókuszáljon a győzelemre" – zárta a gondolatait.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik