F1: a Ferrari autója két és fél hónapja nem javult

Vágólapra másolva!
2016.08.01. 13:20
Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke a Német nagydíj után elismerte, hogy a Ferrari a május 15-i Spanyol Nagydíj óta semmit sem fejlődött leszorító erő terén, ezért nem csoda, hogy a Red Bull utolérte és a Hockenheimben szerzett dupla dobogójával meg is előzte a konstruktőrök pontversenyében.

„Kanada volt az utolsó jó versenyünk, ott nagyon jól jöttünk ki a motor fejlesztéséből – mondta Arrivabene, arra utalva, hogy már a Monacói Nagydjon is jobb volt a Red Bull, de egy versennyel később, Kanadában még visszavágott a Ferrari. – Ha most visszagondolunk az azóta eltelt időszakra, szerintem a Spanyol nagydíj óta nem nőtt az autónk leszorító ereje. Ez a fő gond. Tudjuk, min kell változtatnunk, dolgozunk is rajta, de nem könnyű. A leszorító erőnek két összetevője van, az aerodinamika és a mechanikai tapadás. Mindkettőn dolgoznunk kell, mert a kettőnek együtt kell működnie, de mostanában más nyelvet beszélnek."

Arrivabene talán akaratlanul is utalhatott arra, hogy a csapat műszaki részlegén olaszok és britek is dolgoznak, utóbbi csoportot rosszul érintette James Allison technikai igazgató távozása. Arról pletykálnak, hogy több brit szakember szintén távozni akar Maranellóból, ahol elviselhetetlen Sergio Marchionne elnök követelőzése. Bár Luca di Montezemolo távozása után tavaly azt hirdették, hogy lazább arca lesz a Ferrarinak, már most látszik, hogy koránt sem olyan derűs az új vezetőség.

Sebastian Vettel amondó, a Ferrari tudja a kiutat a pácból, és ezt Arrivabene is megerősítette.

„A Red Bull nagyot lépett előre, ami nyilvánvaló, de nem adjuk meg magunkat, tudjuk, hogyan kell reagálnunk. Átnézzük a csapat struktúráját, és pániklépések nélkül hozunk majd olyan döntéseket, amelyek előre vihetik a csapatot" – mondta Arrivabene.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik