H. Á. 2020.05.12 23:33 Frissítve: 2020.05.13 00:03

F1: a Ferrari 48 órán belül bejelenti Vettel utódját – sajtóhír

A Motorsport.com olasz verziója szerint a jelenleg még a McLaren-pilóta Carlos Sainz és a Ferrari már minden részletben megállapodott egymással, s csak néhány apróság tisztázása van hátra, így a maranellói istálló 48 órán belül bejelentheti, hogy a 25 éves spanyol lesz jövőre Charles Leclerc csapattára. Ezzel a bejelentéssel rögtön magas fordulatszámon pörögve indulhat be a pilótakeringő...

 

Sainz (jobbra) mintha már a februári dokumentumfilm forgatásán sejtett volna valamit… (Fotó: AFP)

Miután a Ferrari kedd reggel hivatalosan is közölte, hogy nem hosszabbítja meg Sebastian Vettel idény végén lejáró szerződését, rögtön beindultak a pletykák az utód kilétét illetően, de úgy tűnik, ezek a találgatások sem lesznek hosszú életűek. Olasz lapértesülések szerint ugyanis a Ferrari 48 órán belül bejelenti, hogy Vettel helyére az idén még a McLarennél szereplő Carlos Sainzot szerződteti. A Motorsport.com olasz nyelvű oldalán már konkrétan arról írnak, hogy csupán az utolsó részletek elsimítása van már hátra, és két napon belül be is jelentik a spanyolt.

A La Gazzetta dello Sport ugyan nem említi a 48 órát, de azt igen, hogy a spanyol azért lehet a befutó, mert jóval szerényebb a bérigénye, mint a Vettel megüresedett helyére szintén nagy esélyesnek tartott Daniel Ricciardóé. Az ausztrál jelenleg évi 20 millió eurót kap a Renault csapatánál, míg Sainz 7-9 millió euróval is beéri egy évben – írja a Gazzetta.

VERSTAPPEN, A VICCES
„Én biztosan nem” – felelte a Red Bull versenyzője Max Verstappen a korábbi F1-es pilóta, David Coulthard által Instagramon levezényelt beszélgetésben arra kérdésre, hogy ki kerül majd Vettel helyére a Ferrarihoz, majd hozzátette, hogy szerinte ki lesz a befutó– „Rossz hír az olaszoknak, hogy szerintem nem olaszoss hangzású neve lesz az új versenyzőjüknek.”   

Amennyiben az olasz értesülések igaznak bizonyulnak, úgy Sainz helye megüresedne a McLarennél, ahová a legnépszerűbb pletykák szerint a Renault-tól mindenképpen elvágyódó Ricciardo ülhetne át, így a franciáknál maradna egy szabad hely. Ennek az elméletnek az egyik sarokpontja Ricciardo fizetése, merthogy a McLaren biztosan nem fogja kifizetni neki azt a 20 milliót évente, amit most a Renault igen.

A Gazzetta szerint Vettel számára két lehetőség marad 2021-re: vagy megy a McLarenhez – de itt megint anyagi akadályok kerülhetnek szóba –, vagy visszavonul, hacsak nem akar egy vélhetően a mezőny középső, hátsó régiójába tartozó alakulatnál még lehúzni egy-két évet, már feltéve persze, hogy akad, amelyik meg tudja fizetni.

A nemzetközi sajtó egyébként még megemlíti Antonio Giovinazzit, a jelenleg az Alfa Romeónál szerződésben lévő olasz versenyzőt is, aki azért lehet Sainz és Ricciardo mellett esélyes Vettel helyére, mert olasz, és mert a Ferrari protezsáltjaként került be az F1-be és igen jó kapcsolatot ápol az istállóval, jelenleg is tartalékpilótája az olasz csapatnak. Ezen kívül sok más nem szól mellette, a legmeglepőbb az lenne, ha végül mégis ő kapná meg Vettel helyét.

 

2020.05.12 20:26:37

F1 ZSOLDOS BARNA

NS-VÉLEMÉNY. Már nem megváltóként, csupán megtűrt emberként tekintenek rá.

2020.05.09 14:17:03

F1 ZSOLDOS BARNA

NSOktatás, 1. RÉSZ. Böngéssze át velünk a 2020-as F1-es sportszabályzat legérdekesebb, legmeghökkentőbb részeit.

2020.05.06 07:26:33

F1 TÓTH ANITA

Megújul a Hungaroring, felépül a MotoGP-pálya, ideális esetben tíz éven belül lehet versenyzőnk az F1-ben.

2020.04.29 17:16:00

F1 I. SZ.

F1-ES TOPLISTA. Alonso az esőben lekörözte Schumachert, de kerékcseréje balul sült el.

2020.04.14 12:33:36

F1 I. SZ.

F1-ES TOPLISTA, EXTRA. A húsvétkor elhunyt legenda legnagyobb futamgyőzelmére emlékezünk.