F1: „A csapatok azt sem tudják, mikor és miről egyezkedjenek”

Vágólapra másolva!
2014.11.10. 10:02
A Ferrari és a Red Bull készen áll arra, hogy a 2015-ös F1-es idényben három autót indítson a versenyekre – igaz, hivatalos felkérést még nem kaptak erre. Bernie Ecclestone szerint a csapatok semmiről sem tudnak megegyezni, még arról sem, miről és mikor egyeztessenek.

A brit The Times arról számolt be, hogy ha a Marussia után a Caterham is megszűnik, és nem indul el a 2015-ös világbajnokságon, a Red Bull és a Ferrari három autót indít versenyenként. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a Sky Sportsnak nyilatkozva árnyaltabban fogalmazott.Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a Sky Sportsnak nyilatkozva árnyaltabban fogalmazott.

SZAVAZÁS

A jövőben mit látna szívesebben az F1-ben?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Ha a csapatok száma tovább csökken, és 16 autó alá süllyed a mezőny, harmadik autót indíthatunk. De erre még nem kaptunk felkérést – mondta Horner. – Bízunk benne, hogy sikerül életben maradniuk az anyagi gondokkal küszködő csapatoknak, és mindenki két autót indíthat, az mezőny pedig továbbra is erős és kiegyensúlyozott lesz.”

A Times szerint a kis csapatok attól tartanak, hogy a nagyok szándékosan játszanak arra, hogy kikerüljenek a sorozatból, és öt vagy hat istálló három-három autós sorozatává alakítanák az F1-et. Ez lenne az egyik megoldás, a másik pedig, hogy 2015-ben még háromautós csapatok lennének, majd egy évvel később a nagyok megállapodást kötnének úgynevezett B-csapatokkal, amelyeknek teljes konstrukciót adnának, így minden gyártó négy-négy autóval, két-két csapattal indulna.

Bernie Ecclestone attól tart, nem fognak megegyezni a csapatok. „Öt vagy hat tárgyalásunk volt az elmúlt hetekben, még arról is hosszú vita folyt, mikor üljünk le legközelebb, és miről tárgyaljunk. A következő megbeszélés időpontjáról például nem sikerült megegyezni” – mondta Ecclestone a Sky Sportsnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik