BÖRZÖLI BERNADETT 2019.09.19 15:40 Frissítve: 2019.09.19 16:04

F1: a csapatfőnök felfedte, miért nem Hülkenberget választotta a Haas

Günther Steiner szerint a Haasnál nem akartak újabb kockázatot vállalni azzal, hogy Romain Grosjeant lecserélik egy másik versenyzőre, például Nico Hülkenbergre. Az amerikai istálló csapatfőnöke továbbá rámutatott arra, hogy Grosjeannak mekkora szerepe volt a csapat fejlődésében.

 

Steiner (középen) megindokolta, miért marad változatlan a felállás (Fotó: AFP)

 

A mezőny már Szingapúrban tartózkodik, hiszen péntektől ott csapnak össze a versenyzők, a Haas pedig egy nagy bejelentéssel kezdte meg a hétvégét. Kiderült ugyanis, hogy Kevin Magnussen csapattársa jövőre is Romain Grosjean lesz. Sokan azt várták, hogy az utóbbi időben a nem éppen a legjobban teljesítő franciát Nico Hülkenberg váltja, miután a német pilóta elveszítette az ülését a Renault-nál Esteban Ocon érkezése miatt.

Günther Steiner szerint azonban mivel a Haasnál nincs minden rendben az utóbbi időben, nem lett volna ésszerű újabb kockázatot vállalni azzal, hogy változtatnak a pilótafelálláson.

„Romain négy éve van a csapatnál, és tisztában vagyunk az erősségeivel, illetve a gyengeségeivel – mondta a csapatfőnök. – Tudjuk, hogy egy jó napon nagyszerűen versenyez, ráadásul jól ismeri a csapatot. A legfőbb indok mégis az, hogy az autónk idén nem úgy teljesít, ahogyan azt szeretnénk, és erről nem tehetnek a jelenlegi versenyzőink. Biztosak vagyunk benne, hogy ez csakis az autónk hibája.”

„Nem hiszem, hogy ha változtatnánk a versenyzőkön, az segítene, hogy jobban menjen az autó. Lehet, hogy igen, de lehet, hogy nem, mert az új pilóta nem tudná, hogy honnan indultunk. Romainnak nagy szerepe volt abban, hogy rájöttünk, miért nem elég jó az autónk jelenleg. Most nem szeretnénk több ismeretlen tényezőt vagy kockázatot” – árulta el Steiner.

2019.10.13 05:27:16

F1 H. L.

A gárda zsinórban a 6. címét érte el, és biztossá vált, az egyéni cím sorozatban a 6. alkalommal is versenyzői között dől el: ilyen még nem volt.

2019.10.12 18:04:57

F1 BÖRZÖLI BERNADETT

Hiába tűnt esélyesebbnek a Mercedes, a Ferrari kisajátította az első sort a Japán GP-re.

2019.10.10 15:27:39

F1 BÖRZÖLI BERNADETT

Ezúttal nem volt hatalmas a Mercedes előnye, de továbbra is a németek tűnnek a legjobbnak Japánban.

2019.09.29 11:51:11

F1 BÖRZÖLI BERNADETT

Hiába járta meg a bokszutcát eggyel többször Leclerc, Bottas sikeresen feltartotta őt Hamiltonnak.

2019.09.28 12:26:56

F1 H. L.

A monacói sorozatban a negyedik pole-ját szerezte, Hamilton a végén előzte meg a hibázó Vettelt.