F1: a brit (nem szak)sajtó szerint ki is rúghatják Hamiltont

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.28. 11:07
A brit sajtó Nico Rosberg világbajnoki elsősége helyett Lewis Hamilton és a Mercedes konfliktusára helyezte a hangsúlyt. Egyes lapok egészen odáig mennek, hogy a rádiós utasítások megszegése Hamilton állásába kerülhet!

Az egész Toto Wolff nyilatkozatából indult. A csapatfőnök kiakadt Hamiltonra, mert nem követte a csapat utasításait. Ráadásul mindez a közvetítésben is hallatszott.

„Ha egy struktúrát nyilvánosan aláásol, azzal egyértelműsíted, hogy előbbre helyezed magad a csapatodnál. Az anarchia egyetlen csapatnál vagy vállalatnál sem működőképes” – idézi a Guardian Wolffot.

A lap a lehetséges szankcióról is kérdezte a csapatfőnököt.

„Még egyszer át kell tárgyalnunk a történteket. Bármi lehetséges. Lehet, hogy lazítunk a gyeplőn, mert bizonyos versenyekre valóban nem lehet érvényes az alapvető elvünk, hogy a győzelem a legfontosabb, és nagyobb szabadság kell a pilótáknak – mondta Wolff. – De az is lehet, hogy szigorúbb szankciót kell alkalmaznunk, mert nem hagyhatjuk, hogy a jövőben se tiszteljék a csapat értékeit. Nem tudom, melyik a megfelelő irány, aludni kell rá egyet.”

Utóbbi szavakban nincs konkrétum.

Ehhez képest a Daily Mirror szerint „Hamiltont kirúghatják a Mercedestől az abu-dzabi anarchia miatt. A szerződése 2018 végéig szól, de lehet, hogy a csapat idő előtt megszünteti, vagy több futamtól eltiltja 2017-ben.”

A Daily Mail szerint „Hamilton a 30 millió fontos szerződését kockáztatta, széttéphetik a megállapodását a rádiós utasítások figyelmen kívül hagyása miatt.”

A Guardian és a Telegraph sem vetette el a néhány versenyre szóló felfüggesztés lehetőségét, de valószínűbbnek tartja a pénzbírságot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik