F1: a Brazil Nagydíj kikerülhet a versenynaptárból

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.14. 18:22
Veszélybe került a Brazil Nagydíj jövője, a pálya és az ország anyagi gondjai miatt ugyanis nagyon lassan haladnak a felújítások Interlagosban. Emiatt a szerződés felbontásával fenyegeti a rendezőket Bernie Ecclestone, aki szerint elképzelhető, hogy az idei lesz az utolsó futam Interlagosban.

Az interlagosi pályának 2020-ig van szerződése, azonban az egyik kritérium a bokszutca, a kiszolgáló épületek, valamint magának a pályának a felújítása volt. A munkálatok azonban már a tavalyi futamra sem fejeződtek be, amely betudható annak is, hogy a 2014-ben labdarúgó vb-t, az idén nyári olimpiát rendező Brazília súlyos anyagi gondokkal küzd.

Bernie Ecclestone már korábban is figyelmeztette a futam rendezőit, hogy amennyiben nem teljesítik a szerződésben foglaltakat, kikerülhet a versenynaptárból a Brazil Nagydíj, Kanadában pedig megerősítette mindezt.

„Az is lehet, hogy az idei lesz az utolsó futam Brazíliában" – mondta Ecclestone.

A brit korábban a brazil Globo Tv-hálózattal is összetűzésbe keveredett, hiszen úgy gondolja, hogy ideje lenne fejlesztéseket eszközölni a közvetítéseikben is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik