F1: a 13-as szám jegyében mutatták be az új Red Bullt – fotó, videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.26. 13:46
null
Itt a Red Bull 2017-es modellje, az RB13!
A Red Bull 13.13 órakor közölte az első felvételt az istálló 2017-es Formula–1-es autójáról, az RB13-ról.

 

A Red Bull volt az egyetlen csapat a 2016-as szezonban, amely futamot tudott nyerni a Mercedesen kívül. Az osztrák istállónak ráadásul mindkét pilótája felállhatott a dobogó legfelső fokára: Max Verstappen Spanyolországban, Daniel Ricciardo pedig Malajziában. A csapatnak így idén mindenképp az a célja, hogy még több versenyt nyerjen és harcban legyen a világbajnoki címért. Ehhez természetesen jól kell kihasználniuk az új szabályokat, de Adrian Newey, a Red Bull autóinak tervezője többször megcsillogtatta már tehetségét ilyen helyzetben, így az istállónak van oka a bizakodásra.

Ami a versenyzőket illeti, a tavalyi szezont a Daniel Ricciardo, Danyiil Kvjat párossal kezdte meg a Red Bull, az első négy versenyt követően azonban pilótacserét hajtottak végre fiókcsapatukkal, a Toro Rossóval. Danyiil Kvjat visszakerült a kiscsapathoz, míg helyére az akkor mindössze 18 éves Max Verstappen került. Év végéig nem is változott a felállás, és a 2017-es idénynek is a Ricciardo, Verstappen párossal vág neki a team.

A Red Bull vasárnap délután a hivatalos honlapján mutatta be új autóját (az eddigi istállókkal ellentétben nem volt hivatalos esemény), amely az RB13-as nevet kapta. Az istállónál abban reménykednek, a 13-as szám majd szerencsét hoz nekik, erre építették fel a bemutatkozó videót is.

Az új négykerekű kicsit letisztultabbnak és egyszerűbbnek tűnik, mint néhány másik csapaté, például az oldaldoboz tekintetében. Orrkúpja hasonlít a többi autóéhoz, és a cápauszony is felkerült az RB13-ra. Ez az elem eddig egyedül a Mercedesen nem volt látható, de érdekesség, hogy nem sokkal új kocsijuk bemutatója után a német istállónál is bejelentették, hogy a későbbiekben ők is tesztelni fogjuk az elemet. A Red Bull festése továbbra is matt, és a designnal kapcsolatban nem történt nagyobb változás.

Ricciardo már a negyedik szezonját kezdi meg az osztrák istállónál, és idén komoly célokat tűzött ki maga elé. Egy, a csapat által készített interjúban elmondta, hogy annyiszor szeretne futamot nyerni, hogy az évad végén harcban lehessen a világbajnoki címért.

Csapattársa, Verstappen egyelőre nem beszélt ennyire nagy célokról, de a holland versenyző szerint nagyon menőn mutat az új, és sokkal jobban tetszik neki, mint az utóbbi évek versenygépei. Persze bízik abban, hogy idei autója nemcsak szép, hanem nagyon gyors is lesz.


embed_kod=
|
nso_uj_cikk_embed
Embed kód:
mceBlockPasteEnd

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik