Eláztak a szombaton gyakorló csapatok Barcelonában

Vágólapra másolva!
2011.03.12. 17:05
null
Lewis Hamilton az esőben is lelkesen körözött (Fotó: Action Images)
Címkék
Elmosta az eső a Formula–1-es csapatok idény előtti utolsó tesztnapját Barcelonában, ahol pórul járt az a négy gárda, amely nem péntekre, hanem szombatra időzítette felkészülése utolsó, száguldással töltött napját – amelyen Nico Rosberg volt a leggyorsabb. Persze minden relatív, a Hispania ugyanis egyáltalán nem körözött, így akárcsak tavaly, 2011-ben is előzetes tesztelés nélkül veti majd be új autóját a szezon első versenyén.

 

A Mercedes és a McLaren éppen azért tette szombatra a tesztelése záró napját, hogy a lehető legalaposabban megoldja a korábbiakban gyengélkedő autója átalakítását, de az újítások kipróbálására már nem volt elég alkalma. Délelőtt ugyanis nagyon szakadt az eső, és a pilóták közül csak Lewis Hamilton futott mért kört.

Michael Schumacher csupán öt kört tett meg a Mercedesszel, mielőtt délutánra átadta a gépet Nico Rosbergnek. Az ebédszünet után annyira azért csillapodott az eső, hogy többen is hosszabb meneteket tudtak vállalni, és 1:54-ről 1:43-1:44 percre javultak a legjobb köridők.

Az mindenesetre nem kérdés, hogy akik keddtől péntekig gyakoroltak, jobban jártak, mint akik szerdán kezdtek, vagy szünnapot iktattak be a felkészülésbe, és szombaton is autóba ültek. Lewis Hamilton ennek ellenére bizakodva beszélt a teszt után.

„Nem könnyű a helyzetünk, de korábban már bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk ledolgozni ekkora hátrányt. Nem használnám a bosszús szót, mert nem érzem magam annak. Csak éppen csalódott vagyok amiatt, hogy ez a gyönyörű autó még nem olyan gyors, mint vártuk. De napról napra jobb, és hiszek benne, hogy a versenytempónk közel van a legjobbakéhoz" – mondta Hamilton.

A Hispania-istálló alkatrészhiány miatt törölte a szombatra tervezett tesztjét, így akárcsak tavaly, ebben az évben is tesztelés nélkül vág neki az idénynek. A gárda hivatalos közleménye szerint az autót a péntek déli leleplezése utáni órákban és szombat délelőtt azért nem tudták pályára küldeni, mert néhány felfüggesztési elem fennakadt a vámon.

A Hispania helyzetére jellemző, hogy a mezőny egyetlen spanyol alakulataként a fentebbi okok miatt képtelen részt venni a spanyolországi tesztelésen. Az autót egy németországi gyárban rakják össze, de akkor is furcsa, hogy az Európai Unión belül ilyesmi előfordulhat...

A team egy évvel ezelőtt sem tudott tesztelni a szezon előtt, majd a Lotushoz és a Virginhez hasonlóan pont nélkül zárta az idényt. A másik két új csapat viszont ezt a felkészülést már viszonylag hatékonyan végigcsinálta, és bizakodva készül a március 27-ei melbourne-i idénynyitóra.

FORMULA–1-ES TESZT
BARCELONA, 5. NAP
1. Nico Rosberg német Mercedes 1:43.814 35
2. Pastor Maldonado venezuelai Williams-Cosworth 1:44.333 23
3. Lewis Hamilton brit McLaren-Mercedes 1:44.560 33
4. Fernando Alonso spanyol Ferrari idő nélkül 5
Michael Schumacher német Mercedes idő nélkül 5
Az eredmények nem hivatalosak
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik