H. L. 2020.03.23 15:09 Frissítve: 2020.03.23 15:32

E-sport: „Üss ki mindenkit” – Norris telefonált, Verstappen segített

A McLaren versenyzője, Lando Norris is részt vett a vasárnapi virtuális Bahreini Nagydíjon, amelyen az 5. helyen végzett, ám nem a versenyzésével sokkal inkább az ökörködésével hívta fel magára a figyelmet, s lopta el teljesen a show-t.

Norris ellopta a show-t a virtuális Bahreini Nagydíjon (Fotó: AFP)

 

A fiatal brit versenyző már régóta versenyez a virtuális világban, és futamait rendszeresen élőben közvetíti a Twitchen. Ez a vasárnapi virtuális Bahreini Nagydíj közben sem történt másképp, ami meglehetősen mókás pillanatokat szült.

Több mint százezren láthatták és hallhatták, ahogyan Norris felhívta többek között a McLaren ügyvezető igazgatóját, Zak Brownt, márkatársát, Carlos Sainz Jr.-t, az ugyancsak nagy szimulátoros F1-es versenyzőtársát, Max Verstappent, illetve a Williams brit pilótáját, George Russellt is, miután az időmérőn megtréfálta a technika, aminek eredményeképp biztossá vált, az utolsó helyről kénytelen rajtolni.

A Red Bull hollandja például „remek" tanácsokkal állt elő, miután a brit megosztotta vele, mi a helyzet.

„Nem lepődtem meg – kezdte Verstappen, majd elmondta ő mit tenne. – Először is kapcsold ki a gépet, és inkább nézd az egészet – jelentette ki, amit hangos nevetés követett. A holland azonban nem állt meg itt, újabb ötletekkel hozakodott elő. – Ne fékezz az 1-es kanyarnál, üss ki mindenkit, tegyél meg egy kört rükvercben, majd teljes sebességgel menj neki a bokszutca falának."

A Red Bull pilótáját csapattársa, Sainz követte, aki először azt sem tudta, kivel beszél, majd komolyabbra vette a figurát, és azt tanácsolta a britnek, jusson át biztonságban az 1-es kanyaron, és akkor biztosan a top 12-ben találja magát.

Norris következő kiszemeltjei a McLaren versenymérnökei voltak, de a csapat ügyvezető igazgatóját is tárcsázta, s végül „áldozatául" esett Russell is. A wokingiak fiatalja nem köntörfalazott, és azonnal kijelentette, azért hívta őt, mert egy olyan személlyel akart beszélni, aki tavaly a legtöbb tapasztalatot gyűjtötte arról, milyen is, ha a mezőny végéről kell rajtolni…

A teljes videó Norris telefonbeszélgetéseiről:

 

2020.10.11 21:12:14

F1 ZSOLDOS BARNA

NS-VÉLEMÉNY. A statisztikák sohasem a teljes képet mutatják.

2020.10.11 11:42:26

F1 BÖRZÖLI BERNADETT

A dobogóra még Verstappen és a Renault színeiben először Ricciardo állhatott fel.

2020.10.10 13:49:27

F1 H. L.

A finn 256 ezredet adott a csapattársának • Verstappen harmadik • A beugró Hülkenberg az utolsó helyen.

2020.10.10 09:45:28

F1 H. L.

Stroll nem érezte jól magát, így a teljes edzést ki kellett hagynia, s nem kizárt, hogy a folytatásban sem tud autóba ülni a Nürburgringen.

2020.10.09 14:38:44

F1 I. SZ.

Megint egy órán át várták a csodát – természetesen nem oszlott el a pára, nulla kört tett meg a mezőny.