Brawn: Sokkal több van a Mercedesben

Vágólapra másolva!
2012.06.19. 19:19
null
Michael Schumacher eddig nem tudta eredményekre váltani a Mercedes idei jó formáját (Fotó: Action Images)
Címkék
Ross Brawn, a Mercedes csapatfőnöke szerint istállója már bizonyította, hogy képes a futamgyőzelmekért csatázni, és azt várja pilótáitól, hogy a hét végi valenciai Európai Nagydíjtól kezdve ezt tegyék is meg. A csapatfőnök a hét verseny után mindössze két vb-ponttal álló Michael Schumachertől ugyanúgy győzelmet vár, mint a vb-éllovas Lewis Hamiltontól mindössze 21 ponttal lemaradó Nico Rosbergtől.

 

Rosberg az idény eddigi összes versenykörét teljesítve a vb-pontverseny 5. helyén áll, a legutóbbi öt futamon senki sem szerzett több pontot nála. A Kínai Nagydíjat megnyerte, de azon kívül csak Monte-Carlóban állt dobogóra, a hercegségben a 2. lett.

„Az eddigi hét verseny sokkal több ígéretet és potenciált mutatott, mint az első két idényünk, de eddig nem tudtuk megfelelően beváltani – mondta Brawn. – Az időmérőkön rendszerint az első két-három sorba kerülünk, de valahogy mindig hiba csúszik a hétvégénkbe, és a biztató pillanatokat nem mindig követi a várt eredmény. Fel kell pörögnünk, hogy pontszámban is megmutatkozzon a tudásunk.″

Rosberg teljesítménye alapján Brawn a világbajnoki címre is lát esélyt.

„Egy futamgyőzelem választja el Nicót a vb-pontverseny éllovasától, és ha szívósan küzdünk a versenyeken, minden esélyünk meglesz arra, hogy versenyben maradjunk a végső elsőségért″ – mondta Brawn, majd elárulta, hogy Schumacher Kanadában tönkrement hátsó légterelőjében átalakították azt az alkatrészt, amely a vezetőszárny nyitva maradását okozta, így nem ismétlődhet meg a hiba.

A Mercedes reményei szerint a 43 éves pilóta balszerencse-sorozata akár már Valenciában véget érhet, s így vélekednek a Pirelli szakemberei is.

„A gumik szempontjából egyszerűbb lesz a valenciai futam, mint amilyen a montreali volt, a közepesen kemény és a lágy gumik nem fognak olyan mértékben kopni, mint a szuperlágyak Kanadában. Így nehéz lesz a stratégiával variálni, ahhoz, hogy jól szerepelj a futamon, sikeres időmérő edzésre lesz szükség. Könnyen el tudom képzelni, hogy Michael Schumacher fut egy fantasztikus kört, és ezzel a futamgyőzelmet is megelőlegezi magának″ – mondta Paul Hembery, a Pirelli sportigazgatója.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik