Autósport: Mick Schumacher az idén az F4-ben versenyez

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.02. 11:53
Hivatalossá vált, hogy a gokartból fellépve a német Formula–4-es bajnokságban folytatja karrierjét Mick Schumacher, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher 15 éves fia.

A 2015-ös bajnokság április végén rajtol, akkor Mick már 16 éves lesz. Az elmúlt években a nyilvánosság figyelmét kerülendő Mick Junior és – anyja családneve „mögé bújva” – Mick Betsch néven versenyző Schumacher tavaly a legrangosabb gokartkategória világ- és Európa-bajnokságában is második lett.

Az F4-es autót többször tesztelte, ezt követően írt alá a holland Frits van Amersfoort csapatához.

„Láttuk a teszteken, hogy mire képes, sikeres szezonra számítok Mickkel. Az elmúlt években szokásunkká vált, hogy a német gokartbajnokság második helyezettjének lehetőséget biztosítunk a szimulátorunk kipróbálására – mondta Amersfoort. – A német szövetség segít nekünk ebben, köszönjük nekik, hogy összehoztak minket Mickkel. A hollandiai szimulátoros próba után a valenciai teszten találkoztunk, és utána kötöttünk megállapodást.”

Mick VAR-hoz szerződése azért lehet meglepő, mert a német F4-es bajnokságban szereplő másik csapat, a Mücke-csapat egyik vezetője Michael Schumacher öccse, Mick nagybátyja, Ralf Schumacher.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik