„Alonso, a villám, Alonso, a bestia!”

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2012.06.25. 14:38
null
Fernando Alonsónak minden összejött Valenciában, dicséretet is érdemel (Fotó: Action Images)
Az Európai Nagydíj után a nemzetközi sajtó Fernando Alonso sikerétől hangos, míg Németországban természetesen Michael Schumacher közel hatéves dobogós böjtjének végéről zengenek a lapok.

 

SPANYOLORSZÁG

Marca: Alonso császári versenyzéssel küzdötte fel magát a 11. helyről az élre és megnyerte a valenciai futamot. Alonso számára ez volt a tökéletes forgatókönyv. Kifinomult, mesés, váratlan diadal. Egyedülálló.

As: Alonso csodát tett! Egy értékes, elragadó, érzelmes győzelem, amellyel egyértelművé tette, hogy a világbajnoki címért harcol.

Sport: A rendkívüli formában versenyző Alonso nyerte az év legőrültebb futamát.

El Mundo: Fernando Alonso élete leglátványosabb versenyét futotta Valenciában. Állhatatos és nagyravágyó volt. Alonso, a villám, Alonso, a bestia!

NAGY-BRITANNIA

Daily Mirror: Pastor kiütötte Lewist.

The Times: Schumacher megszakította az eredménytelenségét – pályafutása során 154 alkalommal állt már a dobogón, de ezúttal annyira váratlanul érte a harmadik hely, hogy egyszerűen elfelejtette, mit is kellene csinálnia.

OLASZORSZÁG

AZ NSO CIKKEI ÉS EREDMÉNYEK AZ EURÓPAI NAGYDÍJRÓL
AZ NSO CIKKEI ÉS EREDMÉNYEK AZ EURÓPAI NAGYDÍJRÓL

La Stampa: Alonso mestermunkája: a 11. helyről a futamgyőzelemig. A Ferraris ezzel ismét az élre állt a világbajnoki pontversenyben.

Corriere della Sera: Hőstett. A tündöklő Alonso előzött, győzött és a vb-pontversenyben maga mögé utasította Hamiltont és Vettelt is. Mindezt a 47 fokos valenciai aszfalton.

La Repubblica: A legjobb. Alonso, az előzések mestere.

FRANCIAORSZÁG

Le Figaro: Európa Nagydíj: Alonso, a káosz királya.

Libération: Alonso pályafutása legszebb versenyét nyerte meg Valenciában. Csodás módon örvendeztette meg szurkolóit, maga mögé utasítva két világbajnokot, Kimi Räikkönent és Michael Schumachert.

NÉMETORSZÁG

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Ezúttal Schumacher mellé állt a szerencse. A mester úgy éledt fel hamvaiból, mint egy főnixmadár, s végül a harmadik helyen ért célba Valenciában. Sebastian Vettel kénytelen volt félreállni meghibásodott autójával, s ezzel szabaddá tette az utat Alonso legérzelmesebb diadalához.

Bild.de: Pezsgő! Schumi harmadik a botrányos valenciai futamon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik