A Red Bull-istálló a saját sírját ássa

Vágólapra másolva!
2010.11.05. 22:39
null
Pénteken Vettel nevetett, kérdés, vasárnap lesz-e oka a vidámságra? (Fotó: Action Images)
Címkék
Bár a Red Bull-istálló pilótái voltak a leggyorsabbak a Brazil Nagydíj pénteki szabadedzésein, a két versenyző egyre kevésbé tudja leplezni egymás iránt érzett ellenszenvét. Mark Webber csütörtöki kiakadása után pénteken Sebastian Vettel szólt be csapattársának, és ha ilyen felfokozott lelkiállapotban vágnak neki az esősnek ígérkező szombati időmérőnek, valamint a vasárnapi versenynek, ismét értékes pontokkal ajándékozhatják meg riválisaikat – és akár a vb-címmel is.

„Ha segítségre van szüksége, hívja az orvosi autót!" – mondta Sebastian Vettel pénteken a Red Bull-istálló támogatását követelő csapattársáról, Mark Webberről Interlagosban a német RTL televízió riporterének.

„Nem hiszem, hogy bármelyikünkkel is kivételezne a csapat, elég jó autónk van ahhoz, hogy nyerjünk, a többi rajtunk múlik – tette hozzá Vettel. – Tökéletes a helyzet, nincs miért panaszkodnunk. Ami rossz történhetett a csapattal, általában velem történt meg, de nem gyártok összeesküvés-elméleteket, ha valami nem tetszik, a csapat vezetőségéhez megyek a panaszommal. Sok esetben viszont megtartom magamnak a véleményemet, mert az az elegánsabb megoldás. Nem én vagyok az, aki konfliktust generál akkor, amikor arra a legkevésbé van szükség."

SZAVAZÁS

Ön szerint ki nyeri a Brazil Nagydíjat?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Vélhetően Webber reakciójára sem kell napokig várni, az ausztrál egyelőre csak arról beszélt, mennyire fekszik az autónak az interlagosi pálya (ezt Vettel is megerősítette), és hogy csütörtöki kifakadása nem azt jelenti, hogy el akarja hagyni a csapatot.

„Mondtam néhány dolgot, amiben igazából semmi meglepő sincs, néhányan mégis különös jelentőséget tulajdonítottak neki. Jó helyen vagyok, nem akarok elmenni innen, mert élvezem a versenyzést – mondta Webber a pénteki szabadedzések után. – Azokkal az emberekkel, akik felkészítik az autómat és ténylegesen befolyásolják a teljesítményemet, jó a viszonyom, és ez a legfontosabb. A mai nap is jól ment, és ha a következő néhány hónapban nem felejtek el autót vezetni, jövőre is a Red Bull pilótája leszek."

Fernando Alonso csak örül a Red Bullon belül kialakult helyzetnek, jelen állás szerint valóban csak hátra kell dőlnie, és várnia, hogy a felfokozott idegállapotban versenyző Red Bull-páros hibákat kövessen el – akár az esősnek ígérkező időmérőn, akár a vasárnapi versenyen (amelyre napos, száraz időt jósolnak). A spanyol még pénteki motorhibája miatt sem esett kétségbe, sokkal nagyobb bajba kerülhet, ha szombaton vagy vasárnap megy tönkre az erőforrása.

LEHETŐSÉGEK A VILÁGBAJNOK-AVATÁSRA
Alonso világbajnok lesz vasárnap, ha…
…nyer, Webber pedig nem kerül a négy közé;
…második, Webber nincs az első nyolcban, Hamilton nem dobogós, Vettel pedig legfeljebb harmadik;
…harmadik, Webber nem szerez pontot, Hamilton legfeljebb ötödik, Vettel pedig nem dobogós.
Ha Alonso lemarad a dobogós helyezésekről, a többiek eredményétől függetlenül nyílt marad a vb az idényzáró Abu-dzabi Nagydíjon.

„Nagyon-nagyon öreg motort használtam, három kör híján teljesítette az idényre tervezett távját. Remélem, a többi hajtóművem már nem okoz kellemetlen meglepetést – mondta Alonso a pénteki tréningek után. – Az edzéseredményekből nem lehet megjósolni a folytatást, a Red Bull a Szingapúri GP péntekjén is hasonló fölényben volt, mégis sikerült megszereznem a pole pozíciót. Most már nincsenek technikai újítások, egy hét van hátra az idényzáróig, mindenkinek kiosztották a lapjait, már csak az a kérdés, milyen sorrendben játsszuk ki. A világbajnokságot a szerencse és a sors dönti el."

Lewis Hamilton Dél-Koreában megszerzett második helyezésének köszönhetően reménykedhet abban, hogy 2008 után ismét felülhet a trónra, de a McLaren pilótája elismerte, a külső körülmények és a véletlenek beavatkozására is szüksége lesz álma megvalósításában.

„Száraz pályán nem vehetjük fel a versenyt a Red Bull-lal, akármit teszek, fél másodperc van a két autó között körönként – mondta Hamilton. – Hogy mégis miben bízhatom? Az esőben és az autók megbízhatóságában. Ezek óriási szerepet fognak játszani a vb-cím eldöntésében."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik