Webber: A csapat érzelmileg Vettel mögött áll

Vágólapra másolva!
2010.11.05. 10:44
null
Webber szerint érzelmileg Vettel mögött áll a Red Bull
Címkék
A Formula-1-es Red Bull-istálló vb-címért versenyben levő ausztrál pilótája, Mark Webber a Brazil Nagydíj helyszínén tartott sajtótájékoztatón kifejtette, nem érzi, hogy csapata érzelmileg mögötte állna, ami persze kényelmetlen neki, de ilyen az élet, mindig vannak kedvencek – az ő alakulatuknál ez a német Sebastian Vettel.

Bár két futammal a vége előtt továbbra is Mark Webber van kedvezőbb helyzetben a pontversenyben (lemaradása 11 pont az élen álló ferraris Fernando Alonso mögött), mégsem érzi úgy, hogy a csapat teljes mértékben mögötte állna. A Brazil Nagydíj helyszínén tartott sajtótájékoztatón kifejtette, technikailag azonosak a feltételek, de nem érzi, hogy csapata érzelmileg mögötte állna, ami persze kényelmetlen neki, ám ilyen az élet, mindig vannak kedvencek – a Red Bullnál ezt a szerepet Sebastian Vettel tölti be. 

SZAVAZÁS

Ön szerint ki nyeri a Brazil Nagydíjat?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Nyilvánvaló, nem? – reagált Webber arra a felvetésre, érzi-e, hogy a Red Bullnál érzelmileg Vettel mögött állnak. – De nincs ezzel semmi bajom, technikailag minden rendben van az autómmal. Természetes, hogy amikor jön egy új, fiatal tehetség, akkor érzelmileg mellé állnak. Ilyen az élet – nekem is vannak kedvenceim, akikkel szívesen vagyok."

Az istállónál korábban úgy nyilatkoztak, nem állítanak fel sorrendet a pilóták között. Webber szerint könnyen elképzelhető, hogy mindkét vb-címet elbukják, ha nem a megfelelő módon kezelik az utolsó két viadalt.

„Pilótaként úgy gondolom, hogy nő ennek a forgatókönyvnek az esélye, ha egymás ellen versenyeznek a csapattársak, és mondjuk kiütik egymást; megeshet, hogy hiába küzdesz keményen a végsőkig, mégsem nyersz semmit. De ez tényleg nem az én döntésemtől függ, erről a vezetőket kell megkérdezni" – tette hozzá az ausztrál pilóta.

Megkérdezték arról is, mit szólna hozzá, ha megfordulna az állás az utolsó futamra, és Vettelt kellene támogatnia:

„Ez egy nehéz kérdés és szituáció lenne, mindenesetre sok jó ember van a csapatnál, aki mindent megtesz a győzelemért. Különböző szakaszában vagyunk a karrierünknek, így nem olyan könnyű a szituáció, mint az sokan gondolhatják. Azt hiszem, még gondolkodnom kellene rajta. Különböző okok miatt Sebastian nem vezette soha a pontversenyt, míg én igen, két verseny van még hátra, a táblázat jelenlegi állása pedig egyértelmű" – reagált Webber.

Az elhangzottakról megkérdezték Christian Horner csapatfőnököt is, aki szerint nem kényelmetlen, hogy Webber áll jobban a pontversenyben:

„A csapat teljes mellszélességgel Mark mögött áll. Mindenki a legjobbját próbálja nyújtani, hogy egyenlő feltételeket teremtsen a pilótáknak. Szeretném megérteni, amit Mark mondott, talán Helmut Markóra utalhatott, akihez közel áll Sebastian (ő a Red Bull különleges tanácsadója, aki közel áll Dietrich Mateschitz tulajdonoshoz – a szerk.). De ez nem változtat azon, ahogy a csapat működik. Dietrich mindig világosan fogalmazott, nem érdekli, hogy fiatalabb vagy idősebb világbajnokunk lesz-e" – mondta Horner.  

LEHETŐSÉGEK A VILÁGBAJNOK-AVATÁSRA
Alonso világbajnok lesz vasárnap, ha…
…nyer, Webber pedig nem kerül a négy közé;
…második, Webber nincs az első nyolcban, Hamilton nem dobogós, Vettel pedig legfeljebb harmadik;
…harmadik, Webber nem szerez pontot, Hamilton legfeljebb ötödik, Vettel pedig nem dobogós.
Ha Alonso lemarad a dobogós helyezésekről, a többiek eredményétől függetlenül nyílt marad a vb az idényzáró Abu-dzabi Nagydíjon.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik