A Lotusnál a futamgyőzelem a cél

Vágólapra másolva!
2012.06.17. 10:34
null
Grosjean reméli, hamarosan a himnuszoknál is felállhat a pódium tetejére (Fotó: Action Images)
Címkék
A Formula–1-es világbajnokságon szereplő Lotus 26 éves francia pilótája, Romain Grosjean bízik benne, hogy csapatának már nem kell sokat várnia, hogy elsőként intsék le valamelyik futam után.

 

Grosjean az idény egyik kellemes meglepetése, mert bár háromszor feladni kényszerült a futamot, kétszer is dobogós helyen végzett – legutóbb például 2. lett Kanadában –, emellett pedig egy 4. és egy 6. hellyel 53 pontot gyűjtve jelenleg a 7. pozícióban áll a világbajnoki pontversenyben.

„Már nincs olyan nagy lemaradásunk a győzelemért zajló csatákban – mondta Grosjean. – Jobb időmérőket kell futnunk, ami az idén eddig nem volt erősségünk, de dolgozunk rajta. Úgy gondolom, a pénteki és a szombati nap elég nehéz volt számunkra Kanadában, de sok dolgot tudtunk meg az autóról, ami nagy segítség lehet a következő futamokra.”

Legközelebb Valenciában, az Európa Nagydíjon harcolhatnak a Lotus versenyzői a dobogós helyekért. Sőt Grosjean szerint, ha jól kezdik a hétvégét, még az első helyért is versenyben lehetnek.

„Minden versenyhétvégén a győzelmet kell megcéloznunk. Remélem, tudunk javítani az időmérőn, és jobb helyről indulunk majd, aztán meglátjuk, mi történik. Nagyszerű az élmezőnyben harcolni, mindig is erre vágytunk, de nagyon szoros a világbajnokság, így a legfontosabb, hogy sokszor jó helyen végezzünk. Ha a kezdettől fogva erős versenyhétvégét tudunk teljesíteni, úgy gondolom, képesek vagyunk a dobogóért, sőt a győzelemért is harcolni. Majd meglátjuk a kvalifikáció során, hogy hol tartunk, remélhetőleg újabb jó eredményt tudunk elérni.”

Csapattársa, az idén Bahreinben a 2., Spanyolországban a 3. helyen végző Kimi Räikkönen szerint is kulcsfontosságú a jó időmérő.

„Ezen a versenyen ismét nagyon fontos lesz a kvalifikáció. Nyilvánvalóan a tiszta ívről indulók nagy előnyben lesznek, mint minden olyan utcai pályán, amelyen évente csak egy versenyt rendeznek – mondta Räikkönen. – Valencia nem olyan hely, ahol könnyű előzni. Itt a legkisebb hibával is könnyen lehet sok időt veszíteni, úgyhogy folyamatos összpontosításra van szükség.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik