A két McLaren-pilóta bizakodva várja a hétvégét

Vágólapra másolva!
2010.03.23. 14:10
null
Button már Ausztráliában készül a futamra (Fotó: Action Images)
A McLaren két pilótája, Jenson Button és Lewis Hamilton egyaránt bizakodva várja a Formula–1-es világbajnokság második idei futamát, a hétvégi Ausztrál Nagydíjat. A brit versenyzők korábbi melbourne-i sikereikből merítenek erőt, és úgy vélik, közelebb kerülhetnek a jelenlegi legjobbakhoz.

„Úgy gondolom, itt közelebb leszünk az élcsapatokhoz. Fekszik nekünk a pálya – nyilatkozta a címvédő Jenson Button, aki az idei világbajnokság első futamán a csalódást keltő hetedik helyen végzett. – Korábban Lewis és én is jól szerepeltünk itt, így remélhetőleg ezúttal is jó eredményt érünk el."

KATTINTSON A 2010-ES
ADATBANK MEGTEKINTÉSÉHEZ!

„A tavalyi futam olyan volt számomra, mint egy tündérmese: megszereztem a pole pozíciót és megnyertem a versenyt, az volt egész pályafutásom egyik legérzelemdúsabb pillanata" – emlékezett vissza a tavalyi idénynyitóra Button, aki az idei vb első futamáról, a Bahreini Nagydíjról is beszélt.

„A szurkolók szemszögéből nézve a bahreini futam nem volt a legizgalmasabb – ismerte el a brit pilóta, aki megjegyezte, reméli, hogy az elkövetkező versenyek látványosabbak lesznek. – Viszont hasznos dolgokat tanultunk Bahreinben, és az egész csapat azon dolgozik, hogy ezeket a hétvégén a gyakorlatba is átültessük."

Button csapattársa, Lewis Hamilton szintén bizakodva várja a hétvégi GP-t, mivel őt is pozitív emlékek kötik a helyszínhez. „Mindig élveztem a versenyeket az Albert Parkban. Nagyszerűen mentem itt 2007-ben, amikor bemutatkoztam a Formula–1-ben, egy évvel később már nyertem is, tavaly pedig sokat segített a KERS használata."

SZAVAZÁS

Ön szerint ki nyeri az Ausztrál Nagydíjat?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Nagyon várom a melbourne-i futamot. Szeretem a pályát, úgy gondolom, jól szerepelünk majd, és szerintem nem kell megküzdenünk azokkal a problémákkal, amelyek lassítottak minket Bahreinben" – vélekedett Hamilton, aki elmondta, az ausztrál szurkolók és a verseny hangulata egészen fantasztikus.

A hazai viadalára készülő Mark Webber (aki a szahíri erőpróba után nagyon kritikusan nyilatkozott az új szabályokról) egyetértett Buttonnal azzal kapcsolatban, hogy a bahreini nagydíj csalódást keltően unalmas volt.

„Úgy vélem, kiállhatunk mi annyi kerékcserére, ahányra csak akarunk, nem számít, mert az emberek akciót, előzéseket akarnak látni a pályán – és mi is ezt szeretnénk" – fejtette ki véleményét a Red Bull pilótája, ezúttal már kevésbé vulgáris formában.

„Nagyon csalódott voltam Bahreinben, hiszen arra számítottam, hogy nehéz lesz előzni, azonban még esély sem adódott rá! Ez volt az, ami sokkolt" – tette hozzá Webber.

AZ EPSILON EUSKADI JÖVŐRE INDULNA AZ F1-BEN
 

Az Epsilon Euskadi megerősítette, nem tett le arról, hogy jövőre elinduljon a Formula–1-es világbajnokságon. A spanyol istálló tavaly nem kapott rajtengedélyt a Nemzetközi Automobil-szövetségtől (FIA).

„Tavaly júniusban készen álltunk, megvolt a pénzügyi háttér, de valamilyen okból kifolyólag nem minket választottak – idézi Joan Villadelprat csapatfőnököt az espnf1.com. – Újraindítjuk a projektet, az én feladatom pedig az, hogy ismét megszerezzem azt a támogatást, amellyel tavaly rendelkeztünk. Ha az FIA elég időt ad arra, hogy elkészüljünk, ott lehetünk az F1-ben."


Az Epsilon Euskadi tavaly is szeretett volna bekerülni a száguldó cirkuszba a Prodrive-hoz és a Lolához hasonlóan, de az FIA végül a Lotus, Virgin, Hispania, USF1 négyesnek adott rajtengedélyt – igaz, az amerikai csapat a szezon rajtja előtt másfél héttel leállította a munkát.


Az FIA jelenleg várja a jelentkezőket az amerikaiak megüresedett helyére. A pályázóknak április 15-ig kell hivatalosan is megerősíteniük az érdeklődésüket.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik