A Ferrari közleményben teremtette le Alonsót

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.30. 09:19
null
Fernando Alonso megkapta a magáét a nyári szünet előtt (Fotó: Reuters)
A Ferrari közleményben teremtette le Fernando Alonsót, aki a Magyar Nagydíj után nem leplezte csalódottságát, és olasz újságírói kérdésre csípős megjegyzést tett az autójára. A Scuderia, bár konkrétan nem tért ki rá, hogy erről a fél mondatról van szó, emlékeztette a spanyolt, hogy ilyen nehéz hétvége után nem használ, csak árt csapatának.

Miután az olasz lapok hétfőn a címlapjukon hozták le Fernando Alonso éles, Ferrarihoz tett megjegyzését, amely szerint „egy másik, jobb autót" szeretne 32. születésnapjára (ez hétfőn volt), a Scuderia gyorsan reagált, és nyilvánosan dorgálta meg a kétszeres világbajnok spanyol versenyzőt.

„Vigyázzba kell állnunk, nem pedig meggondolatlan kirohanásokat intéznünk, ami bár egy rossz eredmény tükrében érthető, senkinek sem válik hasznára. Ez Fernando Alonso legutóbbi megjegyzéseire vonatkozik, amelyek sem Luca di Montezemolo elnöknek, sem a csapat többi tagjának nem estek jól. Amikor tehát Montezemolo reggel telefonon boldog születésnapot kívánt a spanyolnak, jelképesen megcsavarta a fülét, és emlékeztette rá, hogy »a Ferrari minden nagy bajnokát arra kértük, a csapat érdekeit helyezze sajátjai fölé. Ezekben a pillanatokban nyugodtnak kell maradnunk, elkerülnünk a polémiákat. Szerénységet, valamint elkötelezettséget kell mutatnunk, és ki kell állnunk a csapat mellett a pályán és azon kívül is.«”

Alonso azért volt csalódott a Magyar Nagydíjat követően, mert csak az ötödik lett, és újabb pontokat veszített Sebastian Vettellel és Kimi Räikkönennel szemben. A némettől már 39 pontra van, és a finn is megelőzi egy egységgel.

A spanyol azzal sem szerzett jó pontot az olasz csapatnál, hogy menedzsere a Hungaroringen meglátogatta Christian Hornert, a Red Bull csapatfőnökét. Horner persze kapott az alkalmon, és nem cáfolta, Alonso is kiköthet a csapatnál, Alonso ügynöke gyorsan leszögezte, hogy másik ügyfele, Carlos Sainz Jr. jövőjéről tárgyalt a Red Bullnál, a világbajnok ralis csemetéje ugyanis a Red Bull utánpótlásprogramjához tartozik.

A Ferrari a La Gazzetta dello Sport szerint a közeljövőben háromnapos tesztre utazik a franciaországi Magny-Cours-ba a 2011-es autójával.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik