F1: Verstappen nem szeretné, hogy a csapattársa legyek – Hamilton

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2023.11.23. 20:01
null
Hamilton cáfolta Horner állítását (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner a soron következő Abu-dzabi Nagydíj előtt beszélt arról, hogy Lewis Hamilton az idény elején megkereste csapatát azzal a szándékkal, hogy felmérje, milyen lehetőségei vannak. A hírrel kapcsolatban megszólalt a hétszeres világbajnok is, aki teljesen másképp emlékszik a történtekre, az elmondása szerint pont a rivális puhatolózott nála.

 

 

Az idényzáró Abu-dzabi Nagydíj csütörtöki sajtónapjának legforróbb témáját kétségkívül Lewis Hamilton és az állítólagos Red Bull-os megkeresés jelentette. A „vörös bikák" csapatfőnöke, Christian Horner nemrég a brit Daily Mail lapnak adott interjújában közölte, hogy a hétszeres világbajnok, illetve a tárgyalásokért felelős csapata az idény elején nemegyszer megkereste őket, hogy puhatolózzanak és felmérjék a lehetőségeket.

„Az évek során több egyeztetésünk is volt Hamilton csatlakozásáról. Néhányszor megkerestek bennünket. Legutóbb az idén érdeklődtek arról, hogy érdekelne-e minket. De én nem tudom elképzelni Lewist és Maxot (Verstappen) egymás mellett. Nem lenne jó a dinamika. Száz százalékos elégedettek vagyunk a jelenlegi pilótapárosunkkal."

15. ABU-DZABI NAGYDÍJ
NOVEMBER 24., PÉNTEK
1. szabadedzés: 10.30–11.30
2. szabadedzés: 14.00–15.00
NOVEMBER 25., SZOMBAT
3. szabadedzés: 11.30–12.30
Időmérő: 15.00–16.00
NOVEMBER 26., VASÁRNAP
A verseny (58 kör, 306.183 km) rajtja: 14.00

A csapatfőnök emellett azt is megjegyezte, a brit a Ferrarival is felvette a kapcsolatot, és az elmondása szerint komolyabb tárgyalás zajlott a felek között a Monacói Grand Prix táján.

Hamiltont a sajtótájékoztatón szembesítették Horner szavaival. „Nem kerestem meg Christiant, évek óta nem is beszéltem vele, mint ahogyan a csapatomból sem kereste meg őt senki. Mindenkit ellenőriztem. Ő ugyanakkor felkeresett engem, hogy találkozzunk az idény végén."

A brit kiemelte, Horner üzenete a korábbi telefonszámára érkezett, így csak hónapokkal később szerzett róla tudomást, és tudott reagálni. A versenyző az elmondása szerint gratulált a Red Bullnak az elképesztő évért, majd hozzátette, bízik benne, hogy a Mercedes jövőre harcba szállhat a „vörös bikákkal".

Nem igazán tudom, honnan jött ez a sztori, vagyis tudom, hogy Christiantól jött, de nem tudom, miről beszél" – tette hozzá.

Hamilton ezt követően egyértelműsítette, adott esetben szívesen lenne Verstappen csapattársa, de úgy érzi, fordítva ez nem kölcsönös. „Több mint boldog lennék, ha azonos autóval küzdhetnék Max ellen. Csodálatos lenne! De úgy gondolom, nem szeretné, hogy a csapattársa legyek."

A hírekkel kapcsolatban a Red Bull-pilótát is megkeresték, és megkérdezték tőle, mit szólt volna hozzá, ha Hamilton a csapatához szerződött volna. „Nem történik meg, nincs értelme sztorit kreálni belőle, ha nem történik meg. Nem bánnám, de ez nem számít. Nem szeretném kifejezetten csak Lewisra mondani, mert sok más nagyszerű versenyző van még, de néha egyszerűen nem úgy alakul."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik