F1: Stroll balesete azt bizonyítja, mennyire elszánt – Aston Martin

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2023.09.19. 12:50
null
Stroll Japánban már ott lesz a rajtrácson (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Aston Martin csapatfőnöke, Mike Krack szerint Lance Stroll szingapúri időmérőn történt balesete azt mutatja, mennyire elhivatott a versenyző.

 

 

Mint ismert, Lance Stroll a múlt hétvégi Szingapúri Nagydíj időmérőjének első szakaszában nagy tempóval szállt bele a falba. Noha az orvosok zöld jelzést adtak neki, a kanadai versenyző nem érezte magát százszázalékosan, így az Aston Martin vezetőivel közösen arra a döntésre jutott, hogy nem rajtol el a vasárnapi versenyen annak érdekében, hogy minél jobban felkészülhessen a soron következő Japán Nagydíjra.

37. JAPÁN NAGYDÍJ
SZEPTEMBER 22., PÉNTEK
1. szabadedzés: 4.30–5.30
2. szabadedzés: 8.00–9.00
SZEPTEMBER 23., SZOMBAT
3. szabadedzés: 4.30–5.30
Időmérő: 8.00–9.00
SZEPTEMBER 24., VASÁRNAP
A verseny (53 kör, 307.471 km) rajtja: 7.00
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Október 8., 19.00Katari Nagydíj, Loszaíl
Október 22., 21.00 Amerikai Nagydíj, Austin
Október 29., 21.00Mexikói Nagydíj, Mexikóváros

Strollnak nem a szingapúri volt az egyetlen idei hibája, és sorozatosan elmarad a csapattársától, Fernando Alonsótól, ami nagy hátrányt jelent a silverstone-i alakulat számára a konstruktőri második helyezésért vívott küzdelemben. A versenyző ülése ennek ellenére már 2024-re is garantált az édesapja, Lawrence Stroll által tulajdonolt csapatban, és a csapatfőnök, Mike Krack ezúttal is a védelmébe vette.

„Ez annak a bizonyítéka, hogy teljességgel elkötelezett. Szóval azoknak, akik úgy gondolják, hogy nem: ahhoz, hogy ilyen nagy sebességgel menj be abba a kanyarba, igazán elszántnak kell lenned. Szerintem ez egy újabb bizonyítéka annak, hogy ő teljességgel elhivatott. Lance nagyon erős, sokkal erősebb annál, mint azt gondolnák!"

„Ha ilyen nagy baleseted van, az eléggé megterheli az izmokat. Mintha egy nagyon kemény edzést tartanál a konditeremben, utána nem érzed jól magad. Ez volt a helyes döntés annak érdekében, hogy készen álljon Szuzukában. A legfontosabb, hogy jól legyen, minden más másodlagos."

Stroll az eddigi idény során 47 pontot szerzett, 123-mal kevesebbet, mint a csapattársa, Alonso. A csapat eközben 217 ponttal a negyedik helyen áll a konstruktőri tabellán, a hátránya 48 pont a harmadik Ferrari, és 72 a második Mercedes mögött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik