F1: Verstappen bajba kerülhet, több szabályt is megszegett az autópályán

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2023.08.22. 13:42
null
Max Verstappen a nyári szünetben is egy kis sebességre vágyott (Fotó: Getty Images)
A francia Nice Matin nevű napilap számolt be arról, hogy akár még eljárást is indíthatnak Max Verstappen ellen, miután a Red Bull F1-es világbajnoka több szabályt is megszegett, amikor Franciaországban az autópályán egy Aston Martin Valkyrie típusú autóval száguldozott.

 

Múlt héten került ki egy rövid videó az Instagramra, amelyen a kétszeres Formula–1-es világbajnok Max Verstappen látható, miközben egy Aston Martin Valkyriet vezet egy franciaországi autópályán.

A Nice Matin nevű helyi napilap azonban kiszúrta, hogy a világbajnokságot nagy előnnyel vezető holland több szabályt is megszegett az útja során, ezek következményeként pedig akár eljárást is indíthatnak ellene mások veszélyeztetése miatt.

Mark Cox, Vertsappen barátja osztotta meg a videót, amelyen látszik, hogy a holland a megengedett, 90 km/h-s sebességhatárnál jóval gyorsabban, 124 km/h-val halad az alagútban Monaco felé. Emellett a francia közlekedési szabályokkal ellentétben balra tart és nem sorol be a jobb oldali sávba, valamit egy fejhallatót is visel.

Utóbbit egyébként maga az Aston Martin biztosítja, mivel a Valkyrieknak az utastere a különleges kialakítás miatt olyan hangos, hogy a dobhártya megvédése érdekében ajánlott egy zajszűrős fejhallgató viselése. A 2.7 millió eurót érő jármű gyártója arra is kitér, hogy az autó külső részén elhelyezett mikrofonoknak köszönhetően a sofőr ugyanúgy hallja a környezetét vezetés közben.

Verstappen nagyon magabiztosan vezeti az F1-es világbajnokságot, tíz futamot megnyert és 125 pont az előnye csapattársa Sergio Pérezzel szemben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik