F1: itt van a hollywoodi stáb – Brad Pitt nélkül

Vágólapra másolva!
2023.07.21. 20:13
null
A Hungaroringen is saját bokszot kapott az Apex (Fotó: Földi Imre)
Silverstone után a Magyar Nagydíj helyszínén is forgatják a Brad Pitt főszereplésével készülő Formula–1-es témájú film egyes jeleneteit. Bár a sztárszínész nem utazott Magyarországra, az Apex-istálló a Hungaroring bokszutcájában is külön garázst kapott.

 

Brad Pitt a csapatokkal utazva forgatja legújabb Formula–1-es filmjét, amelyben Sonny Hayes szerepét játssza, a rendező Joseph Kosinski. A stáb a Hungaroringre is megérkezett, és felállította az Apex fantázianevű istálló garázsát, amely a tíz F1-es csapat után kapott helyet a bokszutca végén. Egyedül Brad Pitt hiányzik az amerikai színészek szakszervezeti sztrájkja miatt, a garázs azonban nem hiába lett felhúzva, a tervek szerint több jelenetet is most forgatnak, például a rajtrácson, továbbá a kerékcseréről.

„Olyan fickót játszom, aki a kilencvenes években volt pilóta, de egy szörnyű baleset után eltűnik, és máshol versenyez tovább. Az egyik barátja csapattulajdonos, akinek az alakulata az utolsó helyen áll, még pontot sem szerzett. Van egy tehetséges fiatal pilótája, Joshua Pearce, akit Damson Idris alakít, és megkéri a régi barátot, segítsen nekik. A nézők még sosem látták így megjelenítve a sebességet és a pilótára ható erőket – mondta korábban a filmről a Sky Sportsnak Brad Pitt, aki azért nem teljesen tapasztalatlan, az elmúlt húsz évben motoron többször is ült már versenypályán, ez a tapasztalat sokat segített. – Rengeteg szakértő dolgozik velünk, hogy a jelenetek annyira élethűek legyenek, amennyire csak lehet. Korábban fogalmam sem volt, milyen pilótának lenni, bámulatos az agresszió és az ügyesség, úgyhogy most még jobban tisztelem őket. Imádom ezt csinálni!”

A készülő mozi egyik producere egyébként a hétszeres F1-es világbajnok brit Lewis Hamilton, aki valószínűleg fel is bukkan majd a filmben.

A film egy részét a Formula–1-es naptárból jól ismert pályákon forgatják, ráadásul éppen akkor, amikor a mezőny azokon versenyez. Az ilyen jellegű forgatások az előző versenyhétvégén, Silverstone-ban kezdődtek meg, ám a Magyar Nagydíj helyszínén is jelen lesz az Apex-istálló, hogy újabb felvételeket készítsenek a műhöz.

Bár az alaptörténet már ismert, a részleteket természetesen szeretnék megtartani a premierig, aminek érdekében arra kérték a sajtó munkatársait – akik ezekben a napokban a Hungaroringen dolgoznak –, hogy ne készítsenek felvételeket a forgatásokról, illetve semmilyen módon ne zavarják azt.

Emiatt például nem szabad az „álistálló” tagjait kérdezni a filmről, sőt, a fotósokat arra kérték, hogy lehetőség szerint kerüljék el a 11. boksz előtti teret az időmérő és a verseny alatt. A forgatásokról vagy akár a jelenetek próbáiról mindenki számára tilos felvételt készíteni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik