F1: megsérült egy szurkoló a Magnussen autójáról lerepülő törmelék miatt

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2023.04.03. 15:30
null
Magnussen az 55. körben találta el a falat, az eset miatt újra lendült a piros zászló (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Ausztrál Nagydíj főszervezője, Andrew Westacott megerősítette, hogy egy szurkoló megsérült, amikor a Kevin Magnussen autójáról leszakadó elem berepült a kilátogató közönség közé, és eltalálta a karját.

 

 

 

37. AUSZTRÁL NAGYDÍJ
MÁRCIUS 31., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Verstappen 1:18.790
2. szabadedzés: 1. Alonso 1:18.887
ÁPRILIS 1., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Verstappen 1:17.565
Időmérő: 1. Verstappen 1:16.732
ÁPRILIS 2., VASÁRNAP
A verseny: 1. Verstappen, 2. Hamilton, 3. Alonso
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Április 30., 13.00Azeri Nagydíj, Baki
Május 7., 21.30Miami Nagydíj, Miami
Május 21., 15.00
Emilia-romagnai Nagydíj, Imola

Kevin Magnussen az ausztrál verseny hajrájában nagy tempónál eltalálta a falat, aminek következtében a jobb hátsó abroncs, valamint számos elem leszakadt a Haasról. Ezek közül az egyik a nézőket a pályától elválasztó kerítésen is átrepült, és eltalálta az egyik szurkolót, aki enyhe kézsérülést szenvedett.

„ Az egyik mérnöki munkatársunk véletlen pont ott volt, és látta az esetet. Az elmondása szerint az egyik szénszálas törmelék felpattant a levegőbe, húsz métert repült, majd egy úriember karját eltalálta és felsértette. Az embereink tudtak az incidensről. Ez egy furcsa, egyszeri eset volt" – kezdte az Ausztrál Nagydíj főszervezője, Andrew Westacott a hétfői sajtótájékoztatóján.

„A kerítések magassága egységes szerte a világban, és megfelelünk a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) által lefektetett szabályoknak. De mint mindenki ebben a sportágban, mi is tartunk megbeszéléseket a verseny után, és megnézzük, min javíthatunk. Remélem, a srác jól van. Ez egy emlékeztető arról, hogy a biztonság a legfontosabb a Formula–1-ben."

A szakember ezt követően az FIA által indított vizsgálatra is kitért, hiszen több rajongó is bejutott a pályára már a levezető kör alatt. „Minden szurkoló tudja, a versenyhétvége része, hogy ellenőrzötten beengedik őket a pályára a verseny végén. Hangsúlyozom, ellenőrzötten. Ezt sok helyszínen, köztük Monzában is láthatjuk. Sajnos pár száz méterrel az 1-es kanyar előtt néhányan ellenőrizetlenül behatoltak, és egyesek a pályára mentek. Múlt éjjel találkoztunk az FIA-val, és nagyon helyesen kivizsgálja a történteket."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik