F1: Lawrence Stroll szerint ősszel lesz az Ausztrál Nagydíj

Vágólapra másolva!
2021.01.07. 16:39
null
Az öreg Stroll már tud valamit? (Fotó: AFP)
Lawrence Stroll, a Formula–1-es Aston Martin istálló tulajdonosa szerint márciusról őszre halasztják az idénynyitónak szánt Ausztrál Nagydíjat, s a szezon Bahreinben rajtol majd – számolt be róla a Magyar Távirati Iroda a Reuters hírügynökségre alapozva.

A melbourne-i verseny esetleges törléséről vagy halasztásáról hétfő óta többször is írtak a szaklapok, de eddig a Formula–1 irányítói és az ausztrál szervezők sem közöltek hivatalos információt ezzel kapcsolatban. Az ügy hátterében az áll, hogy Ausztráliában szigorú intézkedéseket, a többi között 14 napos kötelező karantént vezettek be a beutazóknak a koronavírus-járvány miatt.

„Melbourne-t nem törlik a naptárból, csak halasztják, bár ezt hivatalosan még senki nem jelentette be. Ősszel megyünk oda, az első futam Bahreinben lesz” – fejtegette Stroll a Reuters brit hírügynökségnek, mielőtt bejelentették volna az Aston Martin idei főszponzorát. A kanadai milliárdos üzletember azt mondta, a csapatok a halasztásról egy online egyeztetésen már hétfőn megegyeztek Stefano Domenicalival, az F1 új vezérigazgatójával.

„Szerintem nehéz két-három hónap előtt állunk, de látszik a fény az alagút végén a vakcina miatt” – fogalmazott Stroll, aki ügyvezető elnöke az Aston Martin sportautógyárnak, és irányításával hatvan év után tér vissza a márka a Formula–1-be.

„Ugyanakkor megemelem a kalapom az F1 irányítói és a Nemzetközi Automobil-szövetség szakemberei előtt, hogy tavaly tizenhét futamos idényt tudtunk teljesíteni komoly probléma nélkül. A legrosszabbakon már túl vagyunk, és a tavaly tanultak alapján már tudjuk, hogy az idén mire kell figyelnünk” – tette hozzá Stroll, aki fiához, az F1-es versenyző Lance-hoz hasonlóan 2020-ban elkapta a fertőzést.

Tavaly az idénynyitó versenyhétvégét nem tudták megrendezni Melbourne-ben a koronavírus-járvány miatt, és később sem. A szezon csak júliusban, Ausztriában kezdődhetett el, és végül 22 helyett 17 futamból állt. Bahreinben tavaly két versenyt is rendeztek, november végén Bahreini Nagydíj, december elején Szahíri Nagydíj néven.

A Magyar Nagydíjra tavaly július 19-én, zárt kapuk mögött került sor a Hungaroringen, az idei naptárban augusztus 1-jei dátummal szerepel a mogyoródi versenyhétvége.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik