F1: Massa segíthet Rosberg pótlásában a Mercedesnek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.12.17. 07:36
A Mercedes első ajánlatát visszautasító Williams-istálló hajlik arra, hogy elengedje Valtteri Bottast, de csak egy feltétellel: ha rutinos pilótával tudja helyettesíteni.

A visszavonuló Nico Rosberg utódját kereső Mercedes első ajánlatában a mostaninál sokkal olcsóbb motorokat, valamint Pascal Wehrleint ajánlotta a Williamsnek, amely ezt visszautasította. A Mercedes új ajánlattal készül, mert a finnt szeretné Lewis Hamilton mellé.

Claire Williams helyettes csapatfőnök azonban azt mondta a BBC-nek, hogy abban az esetben elengedik Bottast, ha az újonc Lance Stroll mellett „tapasztalt, értékes pilóta” ül az autóikba. Sir Frank Williams lánya hozzátette, a Williams nem akar Bottas útjába állni, látja jól, hogy a Mercedeshez szerződés előrelépést jelent a karrierjében.

Az autosport.com úgy tudja, a Williamsnél ismét képbe került Felipe Massa, aki ugyan az idén visszavonult, azt is leszögezte, hogy nem akarja befejezni az autóversenyzést, egy jó ajánlat esetén más sorozatban is folytatná – kérdés, visszatérne-e még egy szezonra a Williamshez?

A Mercedes közölte, hogy január 3-ig nem jelenti be, ki lesz Rosberg utódja, a Williamsnél sem várható gyors megoldás.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik