F1: Wehrlein megerősítette, valóban tárgyal a Sauberrel

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.25. 13:38
Pascal Wehrleinnek nem esett jól, amikor a Mercedes Esteban Ocont „léptette elő” és adott lehetőséget neki jövőre a Force Indiánál. A pletykák azonnal beindultak, és azt Wehrlein is elismerte, hogy megvan az esélye annak, hogy jövőre a Sauber versenyzője lesz.

Egyre kevesebb pilóta van a mezőnyben, akinek a jövője még nem tisztázott. Pascal Wehrlein, a Manor versenyzője – és a Mercedes pártfogoltja – reménykedett abban, hogy mivel Nico Hülkenberg távozásával felszabadult egy hely a Force Indiánál, feljebb léphet, és jövőre már az indiai istállónál versenyezhet.

A Mercedes azonban úgy döntött, hogy Wehrlein csapattársának, Esteban Oconnak adja meg ezt a lehetőséget, így sokakban felvetődött, hogy mivel ez nem esett jól a német pilótának, talán eligazol a Manortól – a pletykák szerint pedig a Saubernél köthet ki.

„Szeretem a Manort, és nagyon jól érzem magam a csapattal. Jó látni, ahogy fejlődünk, szóval miért ne maradnék? – vetette fel Wehrlein. – Ám a Sauber is nagyszerű csapat, és megvan a közös történelmi múltjuk a Mercedesszel és a fiatal versenyzőikkel. Kicsit furcsa a jelenlegi helyzet, mert pont a Sauberrel vagyunk nagy harcban, de mondhatjuk, hogy akár ott is versenyezhetek jövőre.”

Wehrleinnek így több lehetősége is van a jövőt nézve, de szeretné minél hamarabb tudni, melyik csapat színeiben indul jövőre.

„Máshogy állok a jövő évi szezonhoz, ha tudom, mit fogok pontosan csinálni – ismerte el. – Megkezdhetem a felkészülést a csapattal és az edzőmmel. Mentálisan ezért jobb, ha minél előbb felkészülök a jövőre.”

Wehrleinnek azért is van valós esélye arra, hogy Marcus Ericsson csapattársaként a Saubert erősítse, mert a napokban Felipe Nasr szponzora, a Banco do Brasil bejelentette, hogy a jövőben nem kívánja támogatni a svájci istállót.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik