F1: Vettel bocsánatot kért, az FIA a közvetítés miatt mérges

Vágólapra másolva!
2016.10.31. 11:54
Sebastian Vettel bocsánatot kért Charlie Whiting FIA-versenyigazgatótól, amiért a Mexikói Nagydíj végén minősíthetetlen hangnemben beszélt róla a csapatrádión.

A német hiányolta, hogy az FIA közbeavatkozzon, miután Max Verstappen a pályát levágva tartotta őt maga mögött, és dühében csúnyán odaszólt Whitingnak.

Vettel a verseny utáni FIA-sajtótájékoztatót követően meglátogatta Whitingot az irodájában, és bocsánatot kért tőle. Whiting állítólag azt sem tudta, miről beszél, a hajrában ugyanis már a leintést és a verseny utáni kötelező köröket szervezte.

Az FIA azonban nem zárta ki, hogy vizsgálatot indít az ügyben, mert el akarja kerülni, hogy Vettel precedenst teremtsen.

„Megbeszéltem Sebastiannal, aki mindenkitől bocsánatot kért, és közölte, hogy a jövőben nem történik ilyen. Mindenesetre érthető, hogy kiborult, néha gyors reakciót várunk az FIA-tól” – mondta Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke.

A verseny után Jean Todt FIA-elnök elsősorban azért volt dühös, mert kimehetett adásba Vettel dühöngése. A francia elöljáró kérdőre vonta a verseny közvetítésének rendezőjét, aki ráadásul azt elfelejtette adásba tenni, amikor a Red Bull rászólt Verstappenre, hogy „a következő utasításig maradj Vettel előtt”. Az utasítás pedig egészen a leintésig elmaradt.

Verstappen mérnöke a pálya levágása után azt mondta, „készülj fel arra, hogy valószínűleg át kell adnod a pozíciót.” Ennyi hangzott el, de Vettelnek kétszer is azt mondta a mérnöke a rádión, hogy a Red Bull utasította Verstappent a pozíciója átadására.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik