F1: Örülök, hogy tévedtem Verstappennel kapcsolatban – Häkkinen

Vágólapra másolva!
2016.08.09. 16:25
Mika Häkkinen, a kétszeres finn világbajnok nyíltan ismerte el, hogy tévedett, amikor túl fiatalnak nevezte Max Verstappent a Formula–1-hez, de nem bánja, hogy a holland versenyző rácáfolt meggyőző teljesítményével.

A korábbi versenyző kemény szavakkal illette Max Verstappen debütálását a királykategóriában a 2015-ös szezon előtt, mikor azt mondta, hogy nem hagyná, hogy valaki ilyen fiatalon versenyezzen a Formula–1-ben. Azóta viszont a holland pilóta bizonyította tehetségét és rátermettségét, például a Spanyol Nagydíjon aratott győzelmével, amivel a sportág legfiatalabb futamgyőztese lett. Häkkinen emiatt elismerte, hogy tévedett, de elmondása szerint egyáltalán nem bánja, hogy végül nem neki lett igaza.

„Kritizáltam őt, amikor az F1-be került, mert úgy gondoltam, hogy túl fiatal hozzá – emlékezett vissza a korábbi versenyző. – De örülök annak, hogy tévedtem, és megerősítette a gondolatomat, miszerint a fiatal fiúk és lányok hamarabb készen állnak a mai világban.”

Visszagondolva a saját helyzetére ennyi idősen, Häkkinen szerint a mai felgyorsult világ is közrejátszik abban, hogy valaki ilyen magasra jusson ennyi idősen.

„Nyilvánvalóan Max nagyon jól teljesít, de amikor én voltam 16-17 éves, még gokartoztam, ami szintén nagyszerű volt – mondta a kétszeres világbajnok. – Akkor azt gondoltam, hogy mindenre készen állok, akár arra is, hogy az autóversenyzés csúcskategóriájában versenyezzenek. De akkoriban nem számított normálisnak, hogy az emberek úgy nézzenek rád ennyi idősen, hogy készen állsz egy olyan nagy kategóriában versenyezni, mint a Formula–1. Változnak az idők. Az élet is gyorsabb lett, ami megmagyarázza, hogy a fiatal versenyzők miért kerülnek ilyen pozícióba.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik