F1: a Sauber megint csúszik dolgozói kifizetésével

Vágólapra másolva!
2016.04.08. 13:02
A februári után a márciusi fizetéseket is késve utalja dolgozóinak az F1-es Sauber-istálló, amely csak Marcus Ericsson svéd támogatói csoportjának köszönhetően vehet részt a Kínai Nagydíjon.

Ericsson szponzorai belementek, hogy a szerződésükben foglalthoz képest előre fizessenek,mert a csapat csak így tudott útra kelni Sanghajba a jövő heti futamra. A béreket ebből az előlegből legkésőbb jövő hétfőre átutalják. Egy hónapja hasonló volt a helyzet, s akkor is megoldódott.Egy hónapja hasonló volt a helyzet, s akkor is megoldódott.

Monisha Kaltenborn csapatfőnök a Bahreini Nagydíjra nem utazott el, s valószínűleg Kínában sem lesz ott, mert a svájci központban tárgyal szponzorjelöltekkel. Ha nem jár sikerrel, a következő egy-két hónap is Ericsson, valamint Felipe Nasr támogatóiinak jóindulatán múlik.

A FOM áprilistól utalja árt a csapatoknak az idei jutalmi pénzüket, de a Sauber azok közé tartozik, akik tavaly év végén előleget kértek, így rajta ez a folyósítás még nem segít.

A csapat nyilvánvaló gondjait mutatja, hogy képtelen fejlesztések finanszírozására, Mark Smith technikai igazgató hetekkel ezelőtt el is hagyta a Saubert.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik