F1: amerikai segítséggel katari kézbe kerülhet a sportág

Vágólapra másolva!
2015.06.23. 21:37
A Financial Times gazdasági lap szerint egy neves amerikai befektetőtársaság elkezdené a Formula–1 gazdasági jogainak felvásárlását. A háttérben a katari állami befektetési alap áll, hosszú távon az F1 összes gazdasági joga az arab ország kezébe kerülhet.

A Financial Times cikke szerint a katariak támogatását élvező amerikai RSE Ventures befektetőcsoport – amelynek vezetője a 75 éves Stephen Ross, az NFL-ben szereplő Miami Dolphins tulajdonosa – első körben 7-8 milliárd dollárért megvásárolná az F1 35.5 százalékát a jelenlegi tulajdonostól, és erről már tájékoztatta is a CVC Capital Partnerst. Igaz, hivatalos ajánlattétel még nem történt.

A tekintélyes lap szerint Katar azt követően gyorsította fel az F1-es projektet, hogy a 2022-es labdarúgó-világbajnokság össztűz alá került, s megingott Sepp Blatter elnöki tisztsége a FIFA-nál.

Az üzletre utaló jel lehet, hogy Bernie Ecclestone az Osztrák Nagydíj hétvégéjén korábbi álláspontját megváltoztatva dicsérte az F1 helyzetét. Korábban állítólag azért beszélt róla becsmérlően, mert ő maga akarta visszavásárolni, és le akarta vinni az árát.

A katariak már régóta tárgyalnak saját futam megrendezéséről Ecclestone-nal, de az új hírek alapján jócskán emelték a tétet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik