F1: Villeneuve szerint jót tesz a Mercedes nagy fölénye

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.09. 12:13
Nem baj, ha a Mercedes megtartja vagy esetleg növeli az előnyét a többi csapathoz képest, sőt, ennek köszönhetően válhat igazi klasszikussá a 2015-ös F1-es idény. Legalábbis ezt állítja Jacques Villeneuve, 1997 világbajnoka.

SZAVAZÁS

Ön szerint hány futamgyőzelem jut a Mercedes riválisainak a tavalyi három után?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„A tesztidény után úgy tűnik, hogy a Mercedes továbbra is a riválisai előtt áll, ami szerintem cseppet sem baj, sőt – mondta Villeneuve az olasz La Gazzetta dello Sportnak adott interjújában. – Tavaly nagy show-t kaptunk a Mercedestől, Lewis Hamilton és Nico Rosberg párharca azért lehetett ilyen kiélezett, mert a csapat engedte nekik, hogy szabadon versenyezzenek. A korábbi klasszikusok zöme is csapattársak közötti küzdelemsorozat volt, elég csak Ayrton Sennát és Alain Prostot említeni. Ahhoz, hogy a csapat vezetői ezt engedjék, kiemelkedő autó szükséges. Ha valamelyik csapat közel kerülne a Mercedeshez, félő, hogy megszületne a döntés valamelyikük favorizálásáról, és oda a nyílt vb-csata. Egy ilyen döntés tavaly megfosztott volna attól minket, hogy lássuk Hamiltont felnőni és Rosberget erősen küzdeni akkor, amikor mindenki vesztettnek érezte a helyzetét."

Villeneuve a Fernando Alonso és a McLaren között kialakult helyzetről is beszélt, szerinte a spanyol tesztbalesetéből azért lett akkora „ügy”, mert a McLaren rosszul kezeli a helyzetet, a sajtóban pedig túl sok olyan részlet jelenik meg, amit „állítólag mondott valaki”.

„A közösségi média világában már csak azt hiszem el, amit a szemembe mondanak. A balesetről nem tudom a részleteket, így véleményt is nehéz megfogalmazni. A széllökéses teória számomra nehezen hihető, de ha áramütés történt, azt a motort többször nem lehet használni" – mondta Villeneuve.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik