F1: Maldonado tízhelyes rajthelybüntetést kapott

Vágólapra másolva!
2014.10.03. 06:46
Pastor Maldonado idén a második Formula–1-es pilóta, aki azért kap rajtbüntetést, mert túllépte a szezon során maximálisan megengedett motorszámot.

A Lotus versenyzője a Japán Nagydíj első szabadedzése előtt már a hatodik idei motorját vetette be, ez pedig azt jelenti, hogy tízhelyes rajtbüntetéssel számolhat. Ez a tétel azonban áthúzódhat az Orosz Nagydíjra is, ha nem végez a 12. helynél előrébb, miután a szabályok lehetővé teszik, hogy két egymást követő hétvégén töltse le a büntetését, ha azt azon a futamon nem tudja teljesen letudni.

Korábban a Toro Rosso orosz versenyzője, Danyiil Kvjat kapott hatodik motor használata miatt büntetést. Mivel ő akkor a 11. helyen zárt az Olasz Nagydíj időmérőjén, így még azon a futamon letöltötte a büntetését. a Japán Nagydíj első szabadedzése előtt már a hatodik idei motorját vetette be, ez pedig azt jelenti, hogy tízhelyes rajtbüntetéssel számolhat. Ez a tétel azonban áthúzódhat az Orosz Nagydíjra is, ha nem végez a 12. helynél előrébb, miután a szabályok lehetővé teszik, hogy két egymást követő hétvégén töltse le a büntetését, ha azt azon a futamon nem tudja teljesen letudni.

Korábban a Toro Rosso orosz versenyzője, Danyiil Kvjat kapott hatodik motor használata miatt büntetést. Mivel ő akkor a 11. helyen zárt az Olasz Nagydíj időmérőjén, így még azon a futamon letöltötte a büntetését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik