F1: a PL össztűz alatt álló igazgatója válthatja Ecclestone-t

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.19. 14:23
Akkor sem feltétlenül marad állás nélkül Richard Scudamore, a Premier League igazgatója, ha megfosztják jelenlegi munkájától a nőket gyalázó levélváltásai miatt – a sportvezetőre ugyanis szemet vetett a Formula–1 gazdasági jogait birtokló társaság, amely Bernie Ecclestone utódját keresi.

„A televíziós szerződések jelentik a Formula–1 üzleti alapját. Ezen a szakterületen Bernie zseniális, és ugyanez elmondható Richard Scudamore-ról is – idézte a Daily Mail a CVC Capital Partners egyik bennfentesét. – Ha el kell köszönnünk Bernie-től, olyan ember kell nekünk, mint Scudamore. Sohasem mertük remélni, hogy állást kell keresnie, de ha így van, az egyik legfőbb jelöltünkké válik."

Ecclestone ellen Németországban zajlik korrupciós per, és ha bűnösnek találják, végleg le kell köszönnie az F1 vezetői tisztségéről.

Az 54 éves Scudamore-ról május elején derült ki, hogy „szexista” leveleket írt, privát e-mailjeiből többet is kiszivárogtattak a Daily Mirrornak, amely a női nemet becsmérlő szövegrészleteket tett közzé, és a Premier League vezetőségében felvetődött, hogy elbocsátják. Védői viszont azt mondják, ne a privát levelei alapján ítéljék meg, mert a munkáját kifogástalanul elvégzi.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik