F1: Häkkinen tanácsa Räikkönennek, kritikája Vettelről

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.25. 14:34
null
Nem indult túl jól Kimi Räikkönen szezonja (Fotó: Reuters)
Mika Häkkinen szerint Kimi Räikkönennek össze kell szednie magát, ha fel akarja venni a versenyt Fernando Alonsóval a Ferrarinál. A kétszeres világbajnok finn pilóta Sebastian Vettelről is elmondta nem éppen hízelgő véleményét.

„Kiminek súlyos gondjai vannak az új autóval, s ezeket mihamarabb meg kellene oldani – mondta 1998 és 1999 világbajnoka. – Alonso egyszerűen uralkodik Kimi felett, méghozzá nem is kis különbséggel előzi meg. Négy verseny után egyértelmű, hogy Kiminek össze kell szednie magát, nem hiszem, hogy annyira rossz az autója, hogy ellehetetlenítse a versenyzését. Jó lenne, ha felismerné a szimulátorban rejlő lehetőségeket, sokat javíthat vele a beállításokon. Nem akarom osztani az észt, világbajnokként biztosan megtalálja a megoldást, és előbb-utóbb legyőzi a csapattársát.”

A finn kritikusan beszélt Sebastian Vettelről, aki a Kínai Nagydíjon nehezen szánta rá magát arra, hogy engedelmeskedjen a csapatvezető utasításának, és elengedje Daniel Ricciardót, aki gyorsabb volt nála.

„Vettel számára kellemetlen meglepetés, hogy Ricciardo megveri őt, de követnie kell a csapat utasítását. Tavaly is eljátszotta ezt Webberrel, és semmit sem tanult, folytatja tovább – mondta Häkkinen. – Ez a hozzáállás előbb-utóbb vissza fog ütni, de lehet, hogy szándékosan teszi, mert csapatot akar váltani.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik