F1: az exvilágbajnok szerint egyre mesterségesebb a sportág

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.14. 12:11
null
Villeneuve-nek (balra) nem tetszik, amit az F1-ben lát (Fotó: Action Images)
Az 1997-es világbajnok Jacques Villeneuve szerint rossz irányba haladnak a dolgok a Formula–1-ben.

 

Az F1-ben a Williamsszel vb-t nyerő Villeneuve a DRS mellett azzal sincs kibékülve, hogy 2014-ben már dupla pontokat lehet szerezni az idény utolsó versenyén.

„Nem tetszik a modern Formula–1. Mesterséges utat kezdtek el járni, aminek hamis show lesz a végeredménye” – nyilatkozta a 42 éves kanadai a BBC-nek.

Villeneuve szerint az F1-ben 2006, azaz a távozása óta bevezetett változások nem váltak a sportág hasznára. Sőt.

„Szóval mostantól megduplázzák a pontokat a zárófutamon. Mi lesz a következő lépés? Egyre mesterségesebb az egész, és ahelyett, hogy ez pozitív változást hozna, az emberek szemében komolytalanná válik.”

Az F1 mellett az Indycarban is a csúcsra érő Villeneuve a DRS-t is kritikával illette. Úgy véli, ha egyszer elkezdik mesterségesen segíteni az előzéseket, a folyamat visszafordíthatatlanná válik, és egyre több módját találják ki az előzés megkönnyítésének.

A mai mezőny pilótáiról sincs jó véleménnyel a 2014-es idényben a ralikrossz-világbajnokságon induló Villeneuve:

„Már nincsenek személyiségek a Formula–1-ben. El lehet képzelni, amikor egy pilótának, aki sok pénzzel érkezik, azt mondják, hogy »légy szíves, ezt ne mondd«, és így kerül a rajtrácsra. Tehát nem gyorsak, csak bevásárolják magukat, és mindezek tetejébe még unalmasak is.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik