F1: Örülök, hogy nem vagyok Vettel csapattársa - Schumacher

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.29. 15:07
Michael Schumacher örül Sebastian Vettel sikersorozatának, és nem bánná, ha honfitársa megdöntené a rekordjait a Formula–1-ben. Ugyanakkor sokkolónak találja, hogy Mark Webbert ilyen hatalmas fölénnyel legyőzte.

„Sebastian kiváló munkát végzett. Elég csak megnézni, mire volt képes mellette a csapattársa. Seb tizenhárom versenyt nyert meg, Webber pedig egyet sem. Ez sokkoló. Örülök, hogy nem én vagyok a csapattársa"– mondta Schumacher, aki karrierje ezen szakaszában, ahol most Vettel jár (120 verseny után), néggyel több dobogós helyezést jegyzett, de hattal kevesebb győzelme és feleannyi vb-címe volt. Ugyanakkor az, hogy Vettel csapattársa 9 győzelmet aratott Schumiéinak 2-jével szemben, arról árulkodik, hogy a jelenlegi címvédő jobb autóban ült.

A hétszeres világbajnok elmondta, nem bánja, ha Vettel megdönti a csúcsait.

„Ha valaki felülmúlja a rekordomat, az Sebastian legyen. Én megtettem, amit lehetett, és ő is megteszi, amit tud. Örülök a sikereinek" – mondta Schumacher, aki 2000-től 2004-ig, öt ferraris világbajnoki címe időszakában 48–9-re nyerte meg a Rubens Barrichello elleni csatát futamgyőzelmek tekintetében, míg Vettel a Webber melletti öt évében (2009-ben nem lett bajnok) 38–9-re bizonyult jobbnak Webbernél.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik