Formula-1: tűz a paddockban, lángok csaptak fel a Williamsnél

ZSOLDOS BARNA (Barcelona)/NSO/MTIZSOLDOS BARNA (Barcelona)/NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2012.05.13. 17:16
Címkék
A Nemzeti Sport helyszíni tudósítója, Zsoldos Barna jelentette: kigyulladt a Williams Formula–1-es istálló „ideiglenes otthona” a paddockban, a grove-iaknál lángok csaptak fel Barcelonában, a Spanyol GP-t követően. Az biztos, hogy a 2004 után ismét futamgyőzelmet ünneplő Williamsnél nem így képzelték el Pastor Maldonado diadalának utóéletét...

A csapatfotózás után fellobbant tűz átterjedt a Toro Rossóra is, de a csapatoknál dolgozóknak és a tűzoltóknak sikerült azt megfékezniük. A Force India egyik szerelőjét kórházba szállították füstmérgezés gyanújával. Bruno Senna autója a Gridwalk F1 News szerint kiégett, a Williams boxában súlyos a tűzkár, a boxutcát evakuálták. A Williams négy emberét kellett kórházba szállítani mentőhelikopterrel, Heikki Kovalainen twitter-üzenete szerint Caterham-munkatársak is megsérültek.

A Formula–1 hivatalos oldala szerint „kiterjedt pusztítást” végzett a tűz a Williams garázsában, megerősítést nyert, hogy Bruno Senna autója égett ki.

Este befutott a hivatalos jelentés: egy súlyos és 15 könnyebb sérültje van a tűzesetnek. A súlyos sérültet, akinek a teste harminc százalékban égett meg, a helyszínre érkező két orvosi helikopter személyzete látta el, majd kórházba szállították. Tizenöten füstmérgezést szenvedtek.

Maldonado győzelme után mintegy kétszázan ünnepelték a pilótát és fotóztak, amikor a garázsban az egyik szerelő közelében egy üzemanyagtartály berobbant, ez a férfi szenvedte el a súlyos sérülést.

A venezuelai pilóta a szemtanúk beszámolója szerint személyesen is részt vett a mentésben: egyik rokonát, egy kisfiút a vállán vitt ki a boxból. A tűz keletkezésének körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják.

TŰZ A WILLIAMS BOXÁBAN

ÓRIÁSI VOLT A FÜST

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik