A Porsche mégsem indul a száguldó cirkuszban

Vágólapra másolva!
2010.11.02. 15:42
null
A Porsche nem indul az F1-ben (Fotó: Action Images - archív)
Az előzetes tervekkel ellentétben a Porsche mégsem száll be a Formula–1-be – olvasható a tekintélyes Frankfurter Allgemeine Zeitung beszámolójában. A Volkswagen igazgatótanácsának elnöke, Ferdinand Piëch úgy döntött, hogy a konszern semmilyen szerepet nem vállal a száguldó cirkuszban, így motorszállítóként sem szerepel majd az F1-ben.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung úgy tudja, hogy a Volkswagen mégsem száll be a Formula–1-be: az előzetes tervekkel ellentétben a konszern nem indít saját istállót, és motorszállítóként sem szerepel majd a sorozatban. Az újság értesülései szerint ennek hátterében az áll, hogy Ferdinand Piëch, a Volkswagen igazgatótanácsának elnöke nem támogatta a VW szerepvállalását a száguldó cirkuszban.

A VB ÉLCSOPORTJA
PILÓTÁK
1. Alonso  231
2. Webber  220
3. Hamilton  210
4. Vettel  206
5. Button  189
6. Massa  143
   
KONSTRUKTŐRÖK
1. Red Bull 426
2. McLaren 399
3. Ferrari  374

Az elmúlt hetekben többször is lehetett arról hallani, hogy a Volkswagen a 2012-es világbajnokságban saját istállót indítana, és egyik prémium márkájával, a Porschéval szállna be a világbajnokságba (a Porsche mellett a Lamborghini és a Bugatti neve is felvetődött lehetséges indulóként).

Emellett a VW arról is folytatott tárgyalásokat, hogy a jövőben motorszállítóként is közreműködne a motorsport elitkategóriájában – a wolfsburgi székhelyű autóipari óriás többek között a Red Bull-lal és a McLarennel is tárgyalt már a lehetséges együttműködésről.

A Volkswagen a hírek szerint az F1 helyett a rali-világbajnoksághoz csatlakozna, illetve a Le Mans-i 24 órás viadalon is nagyobb szerepet vállalna: az Audi mellett a Porschét is indítaná a legendás versenyen.

Piëch egyébként nem először akadályozza meg a konszern beszállását az F1-be: két évvel ezelőtt az utolsó pillanatban utasította el a már teljesen kidolgozott javaslatot a Red Bull-istálló felvásárlására.

kerdes=Ön szerint lett volna helye az F1-ben a Volkswagennek?|opcio1=Igen|opcio2=Nem|
neon_cikkertekelo_szavazas
neon_cikkertekelo_szavazas
mceBlockPasteEnd

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik