A Ferrari nem számolgat, a győzelemre hajt

Vágólapra másolva!
2010.11.09. 13:17
null
Fernando Alonsóra Abu-Dzabiban is nagy csata vár (Fotó: Action Images – archív)
Stefano Domenicali, a Ferrari csapatfőnöke a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíj előtt elmondta, a maranellói istállónál nem foglalkoznak a rivális Red Bull pilótáival, csak arra koncentrálnak, hogy Fernando Alonso jól teljesítsen a futamon. Ugyanis ha a spanyol megnyeri a versenyt, nem kell számolgatni, megszerzi harmadik világbajnoki címét.

Fernando Alonso a világbajnoki pontverseny első helyéről várhatja a 2010-es Formula–1-es világbajnokság záró futamát, az Abu-Dzabi Nagydíjat. A spanyol mögött a két Red Bull-pilóta, Mark Webber és Sebastian Vettel következik, de még a negyedik helyezett Lewis Hamiltonnak is van matematikai esélye a világbajnoki címre.

SZAVAZÁS

Ön szerint ki nyeri az évadzáró Abu-Dzabi Nagydíjat?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Nem változtatunk a hozzáállásunkon – jelentette ki Stefano Domenicali, a Ferrari csapatfőnöke. – Csak magunkra kell koncentrálnunk, nem kell bonyolult számolgatásokba bonyolódnunk. Persze tudjuk, hogy jó lenne, ha a két Red Bull között lennénk, de emellett arra kell koncentrálnunk, hogy gyorsak legyünk, tökéletesen teljesítsünk az időmérő edzésen, és kihozzuk magunkból a legjobbat.”

A Red Bull nagyon erős volt a Brazil Nagydíjon, és várhatóan Abu-Dzabiban is jól teljesít majd, de a maranellóiak szerint könnyen elképzelhető, hogy az utolsó körig nyílt lesz a világbajnoki címért zajló küzdelem.

„Az utolsó méterig várnunk kell, mivel a megbízhatóság nagyon fontos, és mindenki emiatt aggódik majd, és most nem csak a motorokra gondolok. Nagyon hosszú lesz a verseny Abu-Dzabiban – vélekedett Domenicali. – Igaz, hogy a Red Bull erősebb, mivel mindkét pilótájuk versenyben van, így bizonyos szempontból jobb helyzetben van az osztrák istálló, de nekünk magunkkal kell foglalkoznunk. Jól kell teljesítenünk, és aki nyer, teljes mértékben megérdemli a világbajnoki címet.”

Ami a hétvégi versenyt illeti, a Ferrari egyértelműen a győzelemre hajt: „Meg kell próbálnunk győzni, hiszen ha Alonso nyer, nem kell számolgatni, ő a világbajnok. Persze tudjuk, hogy a Red Bull nagyon erős, már tavaly is az volt.”

LEHETŐSÉGEK A VILÁGBAJNOK-AVATÁSRA 
Alonso világbajnok, ha…
…nyer vagy második
…harmadik vagy negyedik, és Webber nem nyer
…ötödik, és Vettel vagy Webber nem nyer (ha Vettel nyer, azonos pontszámmal zárnak, ugyanannyi 1., 2. és 3. helyezéssel – a 4. pozíciók tekintetében Vettel 3–2-re nyer)
…hatodik, Webber legfeljebb harmadik, és Vettel nem nyer
…hetedik vagy nyolcadik, Webber nem dobogós, és Vettel nem nyer
…kilencedik, Webber legfeljebb ötödik, és Vettel legfeljebb harmadik
…tizedik, Webber legfeljebb hatodik, és Vettel legfeljebb harmadik
…nem szerez pontot, és Webber legfeljebb hatodik, Vettel legfeljebb
harmadik, Hamilton pedig nem nyer
(Ha egyik riválisa sem nyer, egyenlő pontszám esetén Alonso öt győzelmének köszönhetően világbajnok.)
Webber világbajnok, ha…
…nyer, és Alonso nem második
…második, Alonso legfeljebb hatodik, Vettel pedig nem nyer (ha Vettel nyer, azonos pontszám alakul ki kettejük között, de a németnek öt győzelme lesz az ausztrál négyével szemben)
…harmadik, Alonso legfeljebb hetedik, Vettel pedig nem nyer
…negyedik, Alonso legfeljebb kilencedik, Vettel pedig nem nyer
…ötödik, Alonso legfeljebb tizedik, Vettel pedig legfeljebb harmadik
(Ha Webber és Vettel sem nyer, de azonos pontszám alakul ki közöttük, az ausztrál több második helyezésének – jelenleg 4–2-re állnak e tekintetben – köszönhetően világbajnok lesz)
Vettel világbajnok, ha…
…nyer, és Alonso legfeljebb ötödik
…második, Alonso legfeljebb kilencedik, Webber pedig legfeljebb
ötödik
Hamilton világbajnok, ha…
…nyer, Alonso nem szerez pontot, Webber legfeljebb hatodik, Vettel pedig legfeljebb harmadik

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik